loadingEN TIDLÖS FAVORIT: Blåbärsmuffins är inte bara utsökta, utan är också fulla av nyttiga antioxidanter som bekämpar sjukdomar. (Sandra Shields/The Epoch Times)
EN TIDLÖS FAVORIT: Blåbärsmuffins är inte bara utsökta, utan är också fulla av nyttiga antioxidanter som bekämpar sjukdomar. (Sandra Shields/The Epoch Times)
Hälsa & Livsstil

Blåbär- och citronmuffins med citronströssel

Sandra Shields, Epoch Times

Sprängfyllda med söta färska blåbär; dessa muffins är himmelska och varar inte länge. De kommer att bli hela familjens favorit. Dessa lättbakade muffins går bra att frysa, så spara gärna några i frysen eller gör dubbel sats och frys in en del för att kunna ta fram till hungriga ynglingar och äldre.

12 stycken muffins:

5 dl mjöl
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
5 dl färska blåbär eller tinade frysta blåbär
0.6 dl smält smör
2,5 dl gräddfil
1 stort ägg
2 tsk rivet citronskal
1 tsk citronjuice
1 tsk vaniljsocker

Strössel:

0,75 dl mjöl
2 msk socker
2 msk farinsocker
½ tsk kanel
1 msk rivet citronskal
3 msk smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en muffinsplåt väl eller använd muffinsformar.

Blanda de torra ingredienserna till strösslet i en liten skål. Skär smöret i små bitar och blanda med de torra ingredienserna. Arbeta in smöret tills du får en smulig konsistens. Ställ åt sidan.

Blanda de torra ingredienserna till muffinsen i en stor skål. Tillsätt blåbär och blanda väl med mjölmixen. Ställ åt sidan.

Blanda smält smör, gräddfil, ägg, citronskal, citronjuice och vanilj i en medelstor skål. Vispa tills det har blandats. Blanda med de torra ingredienserna. Blanda inte alltför mycket. Blandningen kommer att bli tjock.

Häll upp smeten i formarna och strö på strössel. Grädda i ugnen 20 till 25 minuter. Provstickan skall vara helt torr. Låt den svalna i formen på ett galler i 20 minuter. Ta bort formen och servera den varm.

Mest lästa

Rekommenderat

loadingEN TIDLÖS FAVORIT: Blåbärsmuffins är inte bara utsökta, utan är också fulla av nyttiga antioxidanter som bekämpar sjukdomar. (Sandra Shields/The Epoch Times)
EN TIDLÖS FAVORIT: Blåbärsmuffins är inte bara utsökta, utan är också fulla av nyttiga antioxidanter som bekämpar sjukdomar. (Sandra Shields/The Epoch Times)
Hälsa & Livsstil

Blåbär- och citronmuffins med citronströssel

Sandra Shields, Epoch Times

Sprängfyllda med söta färska blåbär; dessa muffins är himmelska och varar inte länge. De kommer att bli hela familjens favorit. Dessa lättbakade muffins går bra att frysa, så spara gärna några i frysen eller gör dubbel sats och frys in en del för att kunna ta fram till hungriga ynglingar och äldre.

12 stycken muffins:

5 dl mjöl
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
5 dl färska blåbär eller tinade frysta blåbär
0.6 dl smält smör
2,5 dl gräddfil
1 stort ägg
2 tsk rivet citronskal
1 tsk citronjuice
1 tsk vaniljsocker

Strössel:

0,75 dl mjöl
2 msk socker
2 msk farinsocker
½ tsk kanel
1 msk rivet citronskal
3 msk smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en muffinsplåt väl eller använd muffinsformar.

Blanda de torra ingredienserna till strösslet i en liten skål. Skär smöret i små bitar och blanda med de torra ingredienserna. Arbeta in smöret tills du får en smulig konsistens. Ställ åt sidan.

Blanda de torra ingredienserna till muffinsen i en stor skål. Tillsätt blåbär och blanda väl med mjölmixen. Ställ åt sidan.

Blanda smält smör, gräddfil, ägg, citronskal, citronjuice och vanilj i en medelstor skål. Vispa tills det har blandats. Blanda med de torra ingredienserna. Blanda inte alltför mycket. Blandningen kommer att bli tjock.

Häll upp smeten i formarna och strö på strössel. Grädda i ugnen 20 till 25 minuter. Provstickan skall vara helt torr. Låt den svalna i formen på ett galler i 20 minuter. Ta bort formen och servera den varm.

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024