Bilförare körde in i folkmassa i Jerusalem
Polisen på platsen för en misstänkt terroristattack den 5 november 2014 i Jerusalem, Israel. En person dödades och minst 13 personer skadades efter att en förare kraschade bilen bland fotgängare under en misstänkt terrorattack nära östra Jerusalem på onsdagen. (Ilia Yefimovich/Getty Images)


Tretton människor skadades och en person dog efter att en bil körde rakt in i en folkmassa i östra Jerusalem på onsdagen. Föraren ska med avsikt ha kört på fotgängarna, något som polisen ser som en terroristattack, skriver New York Times.

Den militanta gruppen Hamas har tagit på sig ansvaret för attacken. Fawzi Barhoum för Hamas lovordade den ”ärofyllda handlingen” och vill se mer liknande attacker, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Attacken påminner om en liknande som inträffade den 22 oktober när en palestinier, inte långt ifrån attacken som skedde i onsdags, körde ihjäl ett tre månaders spädbarn och en ung kvinna från Ecuador.

Under dagen ska också våldsamheter ha brutit ut efter att polis stängt ett heligt område under en dag förra veckan. Man stängde det för att hindra våldet från att bryta ut efter att en säkerhetsstyrka dödat en palestinier som misstänktes för att ha försökt mörda den välkände amerikanskfödde Israel-aktivisten Yehuda Glick.

Glick förespråkar att judar ska få mer tillgång till platsen, känt för judar som Tempelberget, och för muslimer som al-Aqsa-moskén. Palestinier ser emellertid sådana besök som en provokation och besvarar det ofta med våld. Glick blev allvarligt skadad i mordförsöket och hans tillstånd är fortfarande allvarligt.