Berlinpubliken tagen med storm
Herdar på det mongoliska slättlandet (NTDTV)


– Jag var hänförd! Föreställningen lyckades sammanföra delar av den kinesiska kulturen med allvarliga frågeställningar som mänskliga rättigheter i dagens Kina. Jag tyckte framförallt om [den Mongoliska] skåldansen, sade Frank Selbmann, jurist från Leipzig.

Epoch Times reporter :
– Du är väl medveten om människorätts-situationen och Falun Gong i Kina? Vad tyckte du om att programmet inkluderade Falun Gong?
– Det gjordes på ett utmärkt sätt – att ta upp denna sak i ett kulturellt sammanhang var mycket lyckat, svarade Selbmann.

– Showen var väldigt speciell och eterisk. Jag berördes verkligen! sade Alfredo Fava från Italienska Turin. Han reste till Berlin speciellt för att se föreställningen.

– Min favorit var ljusskendansen. Den påminde mig om mina förfäder och berörde något mycket djupt inuti. Det fanns en inre mening. Den Mongoliska skåldansen var också väldigt naturlig, sade Bernd Heiland från Film och TV-högskolan i Postdam.

– Färgsprakande! Det gillade jag bäst! Jag är hittills mest bekant med Pekingoperan. Detta var fullständigt annorlunda, sade Kurt Arndt från Berlin som var där med sin fru Rosemarie.

New Tang Dynasty Televisions Tysklands-VD, Song Wu, sa att den nära på slutsålda föreställningen indikerade att det var en enorm succé. Han tror att aktörerna lyckades med syftet att erbjuda Tyskarna en sann bild av den kinesiska kulturen – utan influenser från det Kinesiska kommunistpartiet.

Den kinesiska nyårsgalan beskrivs som ”En upptäcktsresa i den kinesiska kulturen och dess femtusenåriga historia.” Programmet innehåller bland annat dansen ”Vårforsythia” som symboliserar återfödelse i form av gula blommor; ett dramatiskt stycke om den berömde kinesiske generalen Yue Fei, som präntade in lojalitet i folkets medvetande under 1100-talets Kina, samt den Mongoliska skåldansen där dansarna balanserar porslinsskålar på huvudet samtidig som de skakar graciöst och rytmiskt på axlarna.

Under det kinesiska nyåret gästspelar ”Myter och legender” på Berlins ICC den 27 och 28 februari, som en del i sin världsturné. Ett 150-tal artister, flertalet kineser uppväxta utanför fastlandskina, uppträder under dryga två timmar. En av artisterna är Guan Guiming, en av Kinas mest uppskattade tenorer under de senaste årtiondena, även känd som ”Kinas tenorkung”.

NTDTV menar att ett av TV-stationens uppdrag är att presentera det Kinesiska nyåret för den västerländska publiken genom traditionell, ursprunglig och andlig kultur, såväl som att bringa västerländska element till den kinesiska publiken.

Den 18 februari var den första dagen på det kinesiska Grisens år. Detta anses förebåda lycka, framgång och fruktbarhet.

Sedan den första föreställningen den 3 januari i Vancouver, Kanada, till det 15:e stoppet i Berlin, har artistgruppen besökt fyra kontinenter. Nästa föreställning blir i Chicago. På turnélistan finns totalt 70 föreställningar i 28 städer i Europa, Asien, Australien och Nordamerika.

Epoch Times är stolt över att samarbeta med sin mediapartner NTDTV för den globala Kinesiska nyårsgalan och erbjuder sina läsare en exklusiv inblick i en unik kulturupplevelse.

Epoch Times önskar alla sina läsare ett Gott Nytt Grisens År!

Översatt av Mimmi Svensson från: http://en.epochtimes.com/news/7-2-27/52225.html


Frank Selbmann, jurist från Leipzig, Tyskland (Foto: Maria Zheng/The Epoch Times)

Frank Selbmann, jurist från Leipzig, Tyskland (Foto: Maria Zheng/The Epoch Times)


Internationella Congress Centret i Berlin, platsen för NTDTV:s Kinesiska Nyårs Gala (Foto: http://www1.messe-berlin.de/)

Internationella Congress Centret i Berlin, platsen för NTDTV:s Kinesiska Nyårs Gala (Foto: http://www1.messe-berlin.de/)