Berlin inväntar Shen Yun Performing Arts
Nele Hertling, vice-ordförande för Berlins Konstakademi. (Foto av Inge Zimmermann)


Ett varmt välkomande sänds från Nele Hertling, vice ordförande för Berlins Konstakademi inför Shen Yun Performing Arts 2009 världsturnéns kommande presentationer den 23–25 mars i Berlin.

Hon är välkänd även utanför Berlin som “Teaterdamen” och som sådan har hon gjort det möjligt för många artister att visa sina talanger i sin egenskap av chef på Konstakademin i Berlin.

Hennes meddelande lyder:

”Artister har nått en fullbordan av sina drömmar och visioner genom etablerandet av Shen Yun Performing Arts för flera år sedan – att återuppliva  Kinas arv av klassisk dans och musik och göra den mer tillgänglig för den allmänna publiken över världen.”

“Det är fullständigt möjligt att kunna se de bästa presentationerna av klassisk kinesisk dans från många traditioner som en inspirationsgrund för ständigt nya koreografiska utmaningar.”

“I samklang med orkestern som sammanför en föreställning med både kinesiska och västerländska instrument lyckas [showen] att överraska och glädja publiken. Detta är än mer möjligt eftersom medlemmarna i Shen Yun Performing Arts [show] väver in nutida teman i showen.”

Hon avslutade med att säga:

”[Showen] lyckas uttrycka sig med dans – det otalade språket, att blåsa nytt friskt liv i en nästintill glömd gammal skatt i dessa märkliga tider – presentera traditionell kinesisk kultur och göra den vida tillgänglig. På detta sätt bidrar den till att höja människans tolerans bland många kulturer runt omkring i världen, i tider där kriser är utbredda. Jag önskar deras föreställningar enorm succé och publikens beundran så de [publiken] inte glömmer dessa storslagna dans- och musikpresentationer på länge.”

I kväll lyfter ridån för första gången av de tre uppträdanden i Berlin på det välkända Friedrichstadtpalast.

 

Epoch Times är stolta sponsorer av Shen Yun Performing Arts 2009 års världsturné. Mer information finns på hemsidan: shenyunperformingarts.org  

Översatt från: