Belgisk polis i anti-terror räd
Belgisk polis på väg in i en byggnad i Verviers, östra Belgien den 15 januari efter att de först upprättat en säkerhetszon kring det här huset där två män dödades i en anti-terrorist-operation. (Foto: Bruno Fahy / AFP / Getty Images)


Två misstänkta jihadister har dödats i en anti-terror-operation i östra Belgien på torsdagskvällen. En tredje person har arresterats. Varken polis eller allmänhet skadades, uppger nyhetsbyrån BBC.

Åklagaren Eric Van der Sypt sade enligt BBC, att polisen hade hittat en grupp jihadister som återvänt från Syrien och som var i färd med att börja en storskalig attack.

– De misstänkta började genast öppna eld och de höll på i flera minuter med militära vapen och handeldvapen mot polisens specialstyrka innan de neutraliserades, sade han.

Fler insatser är att vänta i Brysselområdet  och ett antal arresteringar förväntas.

Hade fått instruktioner från IS

En högt uppsatt belgisk tjänsteman inom kontraterrorism CNN att den påstådda terrorcellen tros ha fått instruktioner från Islamiska staten (IS).

Några medlemmar i terrorcellen hade rest till Syrien och träffat Islamiska staten, som planerade attackerna som vedergällning för de USA-ledda flyganfallen i Syrien och Irak, sade den belgiska källan.

Terrorhotsnivån höjd

Nivån på terrorhot i Belgien har ökat till tre – det näst högsta, uppgav Van der Sypt.

Det här hände en vecka efter händelserna i Paris där 17 personer dödades i terrorattacker.

Förra året i maj dödades fyra personer i ett judiskt museum i Bryssel. En fransman med algeriskt ursprung sitter häktad i Belgien för den attacken.