Belgisk ambassadör önskar showen stor framgång
Walter Lion, Belgisk ambassadör i Nederländerna. (Foto: Xiaojun Zhu/The Epoch Times)


Belgiens ambassadör i nederländerna, Walter Lion, såg premiären av Divine Performing Arts Chinese Spectacular på World Forum Teatern i Haag i Holland.

– Det är en vacker introduktion av en kultur jag inte känner väl till och det gjordes på ett utmärkt sätt, sade han. Koreografin, dansarna, dynamiken och det ungdomliga, allt var mycket imponerande. Musiken var mycket vacker, och mixen av både västerländskt och gamla kinesiska instrument blev mycket bra — det funkade bra på västerländsk publik.

Ambassadör Lion sade att han var förtjust i de två mongoliska inslagen. Det ena handlade om framryckande ryttare på slätten och kallades för ”Herding on the Mongolian Plains” och en annan hette ”Mongolian Bowl Dance”, där gillade han kombinationen av innebörd och kostymerna i showen.

– Jag tyckte mycket om kostymerna – de var verkligen vackra. Jag gillade också variationen i showen med aspekter från olika regioner och tidsperioder.

– I den här showen finns det… en del scener där många artister befinner sig samtidigt på scenen, men det finns en balans mellan individerna och gruppen, det individuella upphör inte i den stora gruppen.

– Jag hoppas att morgondagen och showerna i London och Antwerpen kommer att bli en succé!”

Översatt från engelsk version: http://en.epochtimes.com/news/8-2-19/66253.html