Belgisk akademiker: “Helt enkelt vacker”
Professor Jean Remy på Shen Yun Performing Arts i Louvain-La-Neuve, Belgien. (Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts Touring Company fortsatte att trollbinda publiken under sin föreställning 5 maj, en av tio föreställningar som ges i Aula Magna, Louvain-la-Neuve i Belgien.

Jean Remy, professor på fakulteten för vetenskap, ekonomi, sociala relationer, politik och kommunikation, från universitetet i Louvain-la-Neuve gästade showen. Han har skrivit många artiklar om Louvain-la-Neuve bland annat, Through My Window-Louvain-la-Neuve och Louvain-la-Neuve-A Way of Planning the Town.

Efter att ha sett Shen Yun gav Jean Remy mycket beröm åt föreställningen.

– Showen är vacker,
föreställningen var överraskande. Det var dansen, den är uttrycksfull, det är icke-verbal kommunikation. Jag njöt verkligen av föreställningen, sade Jean Remy efter att ha sett föreställningen.

Han sade att han också njöt av musiken i Shen Yun, som framfördes av Shen Yun Touring Company Orchestra, vilken kombinerar både klassiska västerländska och traditionella kinesiska instrument

Handlingen i danserna fångade också professorns uppmärksamhet.

– Helt fantastisk. Förklaringen som gavs inför danserna var till stor nytta för att få en förståelse, de förklarade berättelserna. En mycket upplysande erfarenhet, avslutade Jean Remy.

Raluca Nastose som är projektledare på Europeiska kommissionen såg också Shen Yun i Louvain-la-Neuve i Belgien. Hon är från Rumänien och arbetar med olika projekt som hon implementerar i länder i Asien.


Raluca Nastose, projektledare på Europeiska kommissionen. (Epoch Times)

Raluca Nastose, projektledare på Europeiska kommissionen. (Epoch Times)

– Jag kom hit för att se danserna, och njöt mycket om förklaringarna inför danserna. Kostymerna är vackra och man kan se att det ligger mycket arbete bakom dem, så jag uppskattade föreställningen väldigt mycket, sade Racula Nastose.

Det fanns många saker i Shen Yun som lämnade ett djupt intryck på Raluca Nastose, dansrörelserna och dansarna som utför ”mycket komplicerade rörelser, men samtidigt har de mycket behagliga leenden”.

– Man kan se att de verkligen anstränger sig för att ge publiken en väldigt angenäm upplevelse, förklarar hon.

– Jag tycker den (showen) är fantastisk och det får en att känna energin bakom deras rörelser, det är vackert. Jag tyckte väldigt mycket om det.

– Det finns många saker som jag blev imponerad av. Dansarna är mycket flexibla, och det är något som är mycket vackert att se. Det är en föreställning, tror jag, om skönhet och grace, och jag tycker om det.

Det hon såg i showen, förklarade hon, var ”i stark förbindelse” med naturen, eftersom den digitala bakgrundsprojektionen i några av dansföreställningarna visar vackra landskap, och det fanns också en koppling med det gudomliga, ”med något andligt.”

Raluca Nastose sade att genom sitt arbete med asiatiska länder har hon upplevt asiatisk kultur och hon berömde Shen Yun för att de ”går bortom” och presenterar kinesisk kultur för världen.

Shen Yun Performing Arts Touring Company uppträder i Louvain-la-Neuve, Belgien, mellan 30 april 11 maj.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

För mer information, besök hemsidan ShenYunPerformingArts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34837/