Behändig svensk filmkamera


Ikonoskop A-CAM dII är en digital filmkamera som filmar i okomprimerat RAW format, några Pixlar mer än full HD.

Okomprimerad RAW underlättar efterarbetet med den inspelade filmen, du kan färgkorrigera, ändra skärpa, exponering och göra andra inställningar i efterhand utan att förlora så mycket information i den bearbetade slutprodukten.

A-CAM dII är liten, lätt och har en ergonomisk design. Kameran väger mindre än 1,5 kilo och är förmodligen den minsta professionella filmkameran på marknaden.

När du väljer optik till kameran, kan du använda dig av de vanligaste professionella objektiven, Leica M, PL, C och IMS.

För att underlätta för både filmare och regissörer finns en optisk sökare för den som filmar och en liten lcd skärm som sitter på utsidan av kameran för att man som utomstående ska kunna se vad operatören filmar, och man kan också ha externa monitorer.

– Vi är mycket stolta över vår pixelzoom i sökaren så du lättare kan ställa in skärpan medan du filmar, säger Peter Gustavsson på Ikonoskop.

Kameran uppdateras fortlöpande och som köpare kommer du att kunna få mjukvaran uppdaterad allteftersom Ikonoskop A-CAM dII gör nya framsteg.