”Bättre än Broadway!"
"Coolt säger de nu för tiden" Svante Palmgren använde starka ord när han under pausen beskrev föreställningen Chinese Spectacular i Linköpings lyxiga konsert och kongresshall. (Foto: Veronica Örfelth/Epoch Times)


– Den är häftig, jättehäftig! tyckte Svante Palmberg när han under pausen träffar Epoch Times.

– Det är ju både färger, musik och rörelse. Jag menar, de är ju bättre än sådana där Broadwayshower. De brukar man ju klassa efter hur duktiga de är på att göra allting samtidigt. De här är ju suveräna!

Svante Palmberg bor strax utanför Eksjö på väg mot Nässjö. Han är egenföretagare, ”litet är vackert”, och jobbar med byggnadsvård där han vårdar och reparerar äldre byggnader men främst fönster. Han är även träslöjdslärare och anställd i Eksjö.

Han kom med sin 18-åriga dotter som bor i Linköping för att se föreställningen på torsdagskvällen.

Svante hade hört på Radio Östergötland samma eftermiddag att ambassaden hade försökt stoppa showen. Han förklarar vad det handlade om:

– Det hade förekommit påtryckningar och lokala politiker här försökte protestera mot det. Det hade blivit stor uppslutning både från riksdagsledamöter och andra för att protestera – ”det går vi inte på”, berättar han.

– Vattenfallet var häftigt, vattennymferna, det var ju helschysst alltså, tyckte Svante. Att med så enkla medel åstadkomma så mycket, tillägger han.

Vad tyckte hans dotter, Sara-Stina då?

Hon var hungrig och åt en smörgås i pausen, men hon tyckte bäst om trummorna och den första operan.

– Det lät så trevligt!

Hon tyckte också att det var bra att man kunde se texterna på sången via bakgrundsprojektionen.

För mer information om Shen Yun – Divine Performing Arts föreställningar. Besök gärna: www.shenyun.se

Om du missat showen. Ytterligare en möjlighet ges den 3 april då en extraföreställning på Cirkus i Stockholm är insatt.