Barnslavar i kinesiska tegelstensfabriker
Många barn och handikappade kidnappas för att säljas till "underjordiska" tegelstensfabriker i provinserna Shanxi och Henan där de tvingas arbeta 14-16 timmar per dag. Bilden visar en tegelstensfabrik i kommunen Mou i Henanprovinsen. (Foto: Epoch Times arkiv)


Nyligen har ett chockerande fall av barnslaveri kommit fram i Kina. Över tusen barn har sålts till tegelstensfabriker i kommunen Hongdong i Shanxiprovinsen där de tvingats arbeta. Regeringen har agerat saktfärdigt och vägrat kommentera.

Enligt media har de lokala myndigheterna varit likgiltliga när det gäller brotten och i vissa fall har de till och med stoppat föräldrarnas undersökningar. Kommunistregimen började endast undersöka fallet efter internationella påtryckningar.

Enligt rapporter från kinesisk media lurades eller kidnappades barnen av smugglare vid Zhenzhous tågstationer, busstationer, under broar eller på gatan. Barnen såldes främst till tegelstensfabriker i Shanxiprovinsen för 500 yuan (460 kr).


Organiserad brottslighet skyddas

“Beijing Youth” rapporterade den 15 juni att sonen till en partichef i byn Caosheng äger en av de underjordiska tegelstensfabrikerna i kommunen Hongdong och erhåller speciell beskyddning. Dessa tegelstensfabriker betalar hög skatt och ”har speciella relationer med regeringstjänstemän.”

Enligt en rapport från ”Guangzhou New Express Daily” den 13 juni har barnslaveri pågått i många år. De lokala myndigheterna hjälper inte barnen utan skyddar istället tegelstensfabrikerna. Chai Wei, far till en barnslav, sade att han en gång försökte hjälpa några barn att komma bort från en tegelstensfabrik i kommunen Linyi. Men eftersom fabriksägaren var en mäktig man nekades han hjälp från polisen. Till slut lyckades Chai endast hjälpa sju barn. En annan gång nekades Chai all hjälp från polisen i kommunen Yongji.

Enligt Henans tv-kanal hittade en förälder med polisens hjälp sitt barn i en tegelstensfabrik. Samtidigt såg han ett annat barn som kom från hans stad. När han ville ta med barnet hem berättade den lokala polisen att fabriken använt hundratals yuan för att köpa barnet och sade: ”Hitta bara ditt eget barn och lämna andras angelägenheter ifred.”


Bedrövligt nutida slaveri

”Shanghai Morning Post” rapporterade den 14 juni att en grupp barn som arbetade vid en tegelstensfabrik tvingades flytta tegelstenar över tio timmar varje dag. Barnen agades kontinuerligt för att se till att de arbetade snabbt. Dessa barn var smutsiga och deras kläder var trasiga och skitiga. En del var runt 15 år medan andra bara var åtta. Sådant här pågår i hundratals tegelstensfabriker i de södra delarna av Shanxiprovinsen.

Den 5 juni publicerade Dahe BBS artikeln ”Vägen till slaveri – Barn säljs till tegelstensfabriker i Shanxi. Fyra hundra pappor ber om hjälp.” Artikeln beskriver vad som händer med barnen i dessa fabriker:

”Dessa barfotabarn arbetar hela dagarna och deras hår är så ovårdat att de ser förvildade ut. En del har hållits isolerade från omvärlden i sju år, andra misshandlats och blivit handikappade efter att ha försökt flytt, en del har bränd och blodig hud på ryggen efter att arbetarna bränt dem med heta tegelstenar.

Barnen tvingas arbeta över 14 timmar per dag och får aldrig tillräckligt med mat. Om de blir för trötta och slöar till plockar övervakarna upp tegelstenar som de kastar i huvudet på barnen. Om blödningen blir svår används en smutsig tygbit för att stoppa den men barnen tvingas ändå fortsätta arbeta. Brutal misshandel sker hela tiden.

Barnen tas aldrig till sjukhus om de skadas på grund av misshandeln. Om skadorna blir värre och det inte finns något hopp om att de skall återhämta sig begravs de levande. Dessa barn lider även av svåra hudsjukdomar på grund av dåliga duschmöjligheter och dålig hygien. De yngsta är bara åtta år gamla.”


Slö respons från regeringen

Den 5 juni började media i Henan samla namn på saknade barn i hopp om att lämna listan till den Allmänna säkerhetsbyrån men ”Oriental Daily News” rapporterade att fallet i Shanxi avslöjats för nästan två veckor sedan och att centralregeringen inte svarade förrän för några dagar sedan.

Från början beordrades lägre tjänstemän som inte var från det politiska eller rättsliga systemet att ta sig an ärendet. Detta har gjort att många tror att centralregeringen försöker vända detta till ett bli ett ärende som inte har med brottslighet att göra, för att ge brottslingarna mer tid att dölja vad de gjort och i förhoppning att det hela slutligen kan självdö.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-6-17/56605.html