Ban Ki-Moon fördömer skolbeskjutning i Gaza
En israelisk stridsvagn rullar bort från Gazaremsan till en plats nära Israels gräns den 3 augusti 2014. (Foto: Jack Guez / AFP / Getty Images)


Minst 10 personer dödades vid en attack mot en FN-skola i Gaza på söndagen. Tusentals palestinier hade sökt skydd i skolan som ligger i Rafah i södra Gaza.

FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon fördömde starkt attacken och kallade den ”en moralisk skymf och en kriminell handling” och att de ansvariga för ”denna grova överträdelse av internationell- och humanitär rätt” ska ställas till svars.

Israelisk militär säger att de tittar på attacken, den andra som träffat en skola på mindre än en vecka, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Israeliska medier sägs rapportera att de flesta trupper har lämnat Gaza även om det inte finns någon officiell order att avsluta operationen.

Militärens talesman överstelöjtnant Peter Lerner sade att trupperna var ”mitt uppe i en omfördelning till andra delar av gränsen”, och tillade att trupperna tagits bort från frontlinjen. Men han sade att uppdraget pågick och markstyrkor var verksamma, skriver BBC.   

I Kairo skulle försöken att få en ny vapenvila till stånd återupptas på söndagen.