Baltimores borgmästare utnämner Holiday Wonders-dag
Borgmästare Sheila Dixon i 2007 års julparad i Hampden, Baltimore, USA. (Foto: Changlei Xiong / Epoch Times)


Baltimore i USA har initierat en ny tradition inför helgerna. 18 december 2007 har utnämnts till Holiday Wonders-dagen av borgmästare Sheila Dixon.

– Föreställningen Holiday Wonders med sina enastående dansare och musiker, sina vackra kostymer och sceneffekter, kommer att skapa en ny helgtradition, säger hon i sin kungörelse.

Just den 18 december går första Holiday Wonders-föreställningen av stapeln i Baltimores Lyric Opera House med gruppen Divine Performing Arts; den första föreställningen i en världsomspännande turné. All dans och musik går i klassisk kinesisk stil och har skapats speciellt för Holiday Wonders.

– Jag har ett mycket gott förhållande till våra asiatiska invånare och gör fortfarande ansträngningar för att nå ut ytterligare, säger borgmästaren. Hon har utövat kampsport i 18 år och säger att hon känner sig energisk och mentalt stark av det.

Proklamationen är ett tecken på att staden Baltimore värderar mångfald och yttrandefrihet. Borgmästaren har utifrån egna erfarenheter lärt känna innebörden av olikhet genom att vara den första afroamerikanska kvinna som valts till ordförande i stadsfullmäktige.

Många Baltimorebor har lärt känna Holiday Wonders genom två sedan tidigare i området existerande helgtraditioner: Baltimores tacksägelsedagsparad och borgmästarens årliga julparad. Den enda asiatiska grupp som någonsin deltagit i dessa är Washingtons Falun Dafa-förening, sponsor till Holiday Wonders, som i år deltog i båda paraderna för första gången. De informerade också om showen eftersom den inriktar sig på sann kinesisk kultur.

Många i publiken uttryckte sin förtjusning över att se en kinesisk grupp i paraderna och hoppades få återse dem.

Under julparaden sade Eleanor Johnson, som sett alla parader sedan starten för 35 år sedan, att hon var positivt överraskad av den kinesiska gruppen.

Tom Brown, kännare av kinesisk historia, sade att han var glad att se det kinesiska inslaget. Han röstade på Falun Dafa som paradens bästa grupp.

När Jocelyn Cannan, student och konstälskare från Baltimore, såg de kinesiska himmelska skönheterna, féerna, som höll Holiday Wonders banderoll, utbrast hon ”Häftigt!. Vårt område har verkligen utvecklats. Jag har aldrig upplevt en sådan mångfald förut. Jag är ändå uppväxt i Baltimore men har aldrig sett något så läckert här tidigare.”

Falun Dafa-föreningen har också marknadsfört Holiday Wonders i flera shoppingcenter, bland annat genom att visa förra årets uppträdanden på DVD. Åskådarna blir ofta nyfikna på den klassiska kinesiska dansen. Sophia Fudge, som just återvänt med sin make från en Kinaresa kommenterade:

Det är verkligen delikata rörelser. Handrörelserna, allting, varje kroppsdel verkar vara i fullständig harmoni med varandra. Det är underbart!

Över 200 000 människor i 32 städer runt om i Nordamerika, Europa, Asien och Australien såg Holiday Wonders under jul- och nyårshelgerna förra säsongen. Denna säsong förväntas publiken uppgå till 600 000 i fler än 70 städer, enligt Julianne Xu från PR-avdelningen på New Tang Dynasty Television.

Översatt från version