Ballerina om Shen Yun: “Det berörde mitt innersta”
Chivrova, balettdansös, såg Shen Yuns föreställning i Wien den 5 april. (Foto: Huan Qin/ The Epoch Times)


Ballerinan Chivrova var imponerad och djupt berörd av Shen Yun Performing Arts premiärföreställning på stadshuset (Vienna Stadthalle) i Wien den 5 april.

– Jag blev verkligen imponerad, sade Chivrova, särskilt av scenkostymerna och den atmosfären som fördjupades av musiken, som skapade en livfull stämning. Alla positiva influenser uttrycktes genom danserna och allting var fullständigt vackert.

Orkestern som ackompanjerar Shen Yun Peforming Arts kombinerar västerländska och kinesiska instrument och skapar därmed en unik och vacker musik. För närvarande är det den enda orkestern i världen som förenar både västerländska och kinesiska instrument och musiktraditioner.

Shen Yuns föreställning gav Chivrova en inblick i den klassiska kinesiska dansstilen. Med sin bakgrund inom dansens värld kunde hon se det intrikata i föreställningen och förstod vilken träning som krävs och ligger bakom för att få varje dansrörelse att se så lätt och ledig ut.

– Jag tycker den var mycket bra, speciellt karisman och atmosfären. Jag tyckte verkligen om den, och den berörde mig djup, sade Chivrova.

Hon uppmärksammade speciellt dansen Himlen väntar oss trots förföljelse, och Värdighet och Medkänsla, som handlar om Falun Dafa en andlig metod som förföljs i Kina av kommunistregimen.

– Det är inte alls bra, vad som pågår i Kina. Ja, detta berör ens innersta kärna när man ser den (dansen).

Chivrova tyckte också mycket om scenkostymerna:

– Jag blev förtjust i alla scenkostymerna, solfjädrarna (i Välkomnande vår) och de långa ärmarna (i dansen Böljande ärmar). Allt var underbart och vackert att skåda, sade Chivrova.

The Epoch Times är stolt sponsor till Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour. För mer information om turnén som går vidare i Europa, Australien och USA, besök ShenYunPerformingArts.org