Ballerina: ”Det som imponerade mig mest var deras precision”
Ballerinan Gerit Schwenk från Wiens stadsopera. (Foto: Lea Zhou/The Epoch Times)


Divine Performing Arts anlände till Wien för att framträda med Chinese Spectacular en föreställning med klassiska dans inspirerad från Kinas 5 000 åriga historia. På torsdagskvällen mötte Epoch Times några teaterbesökare på väg ut från premiärföreställning från Wiener Stadthalle med stora leenden berömde de föreställningen.

Gerit Schwenk är ballerina vid Wiens stadsopera, ett ledande balettkompani i Österrike.

– Det som imponerar mest på mig är dess precision, sade hon:

– Jag måste erkänna att jag sällat skådat något liknande. Koordinationen av linjerna var alltid korrekt och rörelserna var identiska. Jag beundrar det enormt för jag vet hur mycket arbete det krävs för att komma dithän.

Med ett helt liv av danserfarenheter var väcktes Schwenks intresse för klassisk kinesisk dans.

– Fotarbetet är totalt annorlunda från vad vi är vana vid i den klassiska baletten. Men jag måste erkänna att det är ganska intressant hur traditionen har hållits vid liv och gångsättet och uppförandet som representerar traditionen.

Schwenk sade att hon beundrade variationen i Chinese Spectacular:

– Jag var imponerad av hur trummorna slogs med flaggorna och att det inte fanns någon rekvisita. En annan sak är att jag verkligen tyckte om kostymerna. Variationerna var speciellt vacker och de rika färgerna och de olika kostymerna, jag var väldigt imponerad.

Angående de dagsaktuella berättelserna som löpte parallellt med de historiska legenderna sade hon:

– Något liknande händer inte i de klassiska styckena. Men i moderna föreställningar uppmärksammas man också på de rådande frågorna. Jag tycker det är underbart och jag tycker också att det är väldigt viktig eftersom man kan få den yngre generationen att acceptera dans med modernt innehåll om det är tilltalande.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-7/67156.html