Balettdansös: ”Jag älskar den"
Theresa, en före detta balettdansös, blev tagen av Shen Yuns föreställning i Phoenix den 27 mars. (Foto: NTDTV)


Shen Yun Performing Arts hade premiärföreställningen på Arizona State University Gammage Theatre den 27 mars. ASU är en av de största universitetsbaserade presentatörerna av artistuppträdanden i världen. Dess uppdrag är att ”sammanföra samhällen genom artistisk förträfflighet och utbildning”.

En före detta balettdansös sade upprepade gånger att hon älskade Shen Yun. Theresa uppgav inte sitt efternamn. Hon arbetade som balettdansös under många år, men ägnar sig nu åt ekonomisk rådgivning. Hon blev hänförd av Shen Yuns föreställning.

– Den är obeskrivlig. Jag älskar den. Jag älskar den. Jag älskar den. Bakgrunden, kläderna, placeringen är oklanderlig, koreografin är storartad. Det är en fantastisk föreställning.

– Jag tycker att de är graciösare. Det är mer kultur, mer jordnära, mer vibrerande.

Den i västerlandet skolade dansaren tycker att föreställningen är tillgänglig för alla, inte bara för de som känner till klassisk kinesisk danstradition. Hon sade att den var ”elegant, stark, vibrerande men samtidigt mycket konservativ – lättillgänglig för alla. Jag tyckte verkligen om den.”

Theresa talade allvarligt om dansen ”Himlen väntar oss trots förföljelse”. Den handlar om en familj som lider mycket då pappan, en Falun Dafa-utövare, attackeras av kommunistpartiets medlemmar.

– Förföljelsen i Kina är olycklig, men jag tycker det var enastående av dem att sprida den hit och göra det känt. Slutligen segrar godheten. Det var verkligen informativt för oss att se. Jag tycker att de skall fortsätta göra det, sade Theresa.

Detta var den första av tre föreställningar i Phoenix. På tisdag den 31 mars gav de en föreställning i Honolulu, Hawaii.

The Epoch Times är en stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour. För mer information, vänligen besök ShenYunPerformingArts.org

Översatt från: www.theepochtimes.com/n2/content/view/14397/