Balettdansös imponerades av tekniken
Den före detta professionella balettdansösen Felicia Sobocki såg Shen Yun på Cirkus tillsammans med sina föräldrar Ulla och Robert Sobocki. (Foto: NTD Televesion)


Felicia Sobocki har varit professionell dansös i Stockholm och är nu vd på och en av grundarna av ett smyckesföretag.

Jag tyckte verkligen om den. Jag är själv dansare och tyckte det var väldigt fint och annorlunda, säger hon.

Felicia Sobocki tyckte särskilt om glädjen i dräkternas färger, och hon tycker föreställningen är annorlunda för den berättar en historia hon uppskattar.

Den handlar om traditionen och kulturen men också om vad som händer i Kina för närvarande, med alla lagar och saker du inte får lov att tycka som du vill om. Jag reagerade verkligen på det att man inte får ha sina egna åsikter.

Eftersom Felicia Sobocki är dansare vet hon hur krävande det kan vara att utföra olika danstekniker.

Vissa av deras tekniker är väldigt svåra och de är mycket skickliga dansare. Alla hopp och akrobatiska rörelser de utför är verkligen häpnadsväckande. Jag skäms lite för jag kan inte göra det de gör.

Hon gick på showen tillsammans med sina föräldrar. Mamma Ulla Sobocki rekommenderar andra att se den:

Ni måste se den, den är verkligen fantastisk.

Pappa Robert Sobocki är förtagsledare inom industrin:

Jag är väldigt imponerad. Jag är glad att jag övertalades att gå med hit. Jag tänkte förut att det var synd att slösa bort denna vackra och soliga måndag, men jag jag njöt verkligen av föreställningen. Det var inte tråkigt en enda minut, sade Robert Sobocki.

Han förstod att den kinesiska kulturen går väldigt långt tillbaka. Presentatörernas inledningar till numren var intressanta och underlättade för honom att njuta av varje framträdande.

Jag fick lära mig att de kinesiska traditionerna är väldigt gamla, 5000 år. Jag visste inte att den akrobatik man fick se på scenen har sitt urspung i den kinesiska dansen, det var intressant, sade Robert Sobocki.