Australiensisk parlamentsledamot berörd av Shen Yun
Mark Sharma (till vänster), parlamentsledamot i Sydney, med Phillip C. Roberts på Shen Yun Performing Arts föreställning den 8:e februari. (Henry Lam/Epoch Times)


– Jag blev nästan tårögd! Det var parlamentsledamoten Mark Sharmas första kommentar efter att ha sett Shen Yun på premiärkvällen i Capitol Theatre den 8:e februari.

Det New York-baserade danskompaniet reser världen runt för att återuppliva Kinas förlorade konstformer genom klassisk kinesisk dans på högsta nivå. Mycket av Kinas rika artistiska uttrycksformer har förstörts under årtionden av kommunistiskt styre och det pågår än idag. Shen Yun hoppas kunna reparera skadan genom att presentera den uråldriga kulturens rena skönhet.

Även om många av Shen Yuns berättelser reflekterar det forna Kinas rika och mångfaldiga kulturella landskap, berättar de också om sådant som sker i landet i nutid.

Danserna uttrycker artisternas längtan efter Kinas traditionella kultur och berättelser ur verkliga livet under ett auktoritärt styre.

Enligt Sharmas egen hemsida brinner han för frihet, har starka demokratiska idéer och tror på vikten att ha en känsla av ett syfte.

Kanske är det därför han kände en koppling till den nutida berättelsen Our Story, som gestaltar det kinesiska styrets förföljelse av den andliga metoden Falun Dafa. Mänskliga rättigheter och andlig frihet har länge förtryckts av det kinesiska kommuniststyret.

– Jag blev inte bara upprörd, utan jag blev alldeles tårögd…sådan är verkligheten, vi måste göra något åt det, sade han.

– Politikerna gör inte tillräckligt. Jag är väldigt glad att jag kom hit. Jag ska skriva om det jag har lärt mig ikväll.

Sharma beskrev föreställningen som perfekt och bortom förväntningarna. Han tyckte att de tvåspråkiga konferenciererna var skickliga. De hjälpte publiken att förstå varje del av föreställningen.

– Jag tyckte att konferenciererna var väldigt duktiga, den kinesiske och den västerländske mannen. Han är duktig både på engelska och kinesiska, sade Sharma.

Han avslutade med att säga att Shen Yun är:

– Något man måste se! Man måste se den!

Jennifer Zheng och Sonya Bryskine rapporterade.

Shen Yun Performing Arts International Company framträder i Sydneys Capitol Theatre till och med den 23:e februari. Efter det väntar Melbourne, 1-6 mars. För ytterligare information, se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org” target=”_blank”>http://sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/51141/