Aucklands VIP:s samlas vid Chinese Spectacular
Parlamentsledamoten för de Gröna besökte VIP–mottagningen före Divine Performing Arts Chinese Spectacular i Auckland fredagen den 18 april 2008. (Foto: The Epoch Times)


Chinese Spectacular i Auckland började med en etniskt blandad VIP–mottagning på fredagskvällen i Nya Zeelands största och multikulturella stad.

Som värdar för Divine Performing Arts Chinese Spectacular i Nya Zeeland stod New Tang Dynasty Culture & Arts Exchange Centre och Nya Zeelands Falun Dafa–förening. Dessa välkomnade parlamentsledamöter, kaumatua, ambassadörer, statsråd, advokater, burmesiska munkar samt affärsmän till VIP–mottagningen innan föreställningen.

Keith Locke, parlamentsledamot för De Gröna, såg föreställningen delvis för att han ville stödja den och berättade att han upprörts över att minst en borgmästare uppmanats att hålla sig därifrån av det kinesiska konsulatet i Auckland.

– Om man tror på yttrandefrihet och frihet för artistisk kreativitet så finns det inga som helst möjligheter att någon politiker eller ambassad skulle kunna få folk att inte se denna föreställning, sade han.

– Det brev som de skickade till borgmästaren är något som en ambassad inte bör göra – att försöka stoppa folk, att få borgmästaren att inte komma till föreställningen. Borgmästarkontoret i North Shore City mottog också ett brev från det kinesiska konsulatet förra månaden, vilket i princip pressade honom att hålla sig borta från föreställningen, berättade Locke.

Brevet innehöll fyra avsnitt som förtalade Chinese Spectacular och slutade med orden ”Din förståelse och vänskap kommer att värderas högt”.

Lockes övergripande intryck av föreställningen var att den var ”flytande och färgsprakande”.

– Variationen av nummer… jag gillade särskilt trummorna… jag tycker det var väldigt kreativt.

Nya Zeelands första parlamentsledamot Pita Paraone fanns också i publiken, likaså parlamentsledamoten Ross Robertson från Arbetarpartiet, Judy Turner från United Future och Bernie Ogilvy, partisekreterare för Kiwi–partiet. Även medlemmar i Aucklands kommunfullmäktige och ambassadörer från flera konsulat närvarade.

Kaumatua Grant Hawke med fru var också båda glada över att se föreställningen efter att ha haft en hektisk dag.

Vid mottagningen talade bland andra solodansaren och koreografen Vina Lee om den New York–baserade artistgruppen Divine Performing Arts och om hur de önskar återge de traditionella värden som den kommunistiska regimen förstört genom tider.

Tilläggsrapportering av Wendy Cao and Rebecca Hunnisett

För information om kommande föreställningar med Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu
http://en.epochtimes.com/news/8-4-18/69386.html