Auckland blir ”Fredsstad”
Claire Gregory, UNANZ, (höger), Aucklands stadsfullmäktiges John Hinchcliff och Richard Northey, borgmästare Dick Hubbard och Marion Hancock från Fredsstiftelsen tittar på Aucklands deklaration om Fredsstad på FN:s internationella fredsdag som hölls i St Matthews-in-the-City (Foto: Epoch Times).


Buddister, kristna, judar, muslimer, aktivister för mänskliga rättigheter och politiker firade i Auckland tillsammans FN:s internationella fredsdag.

FN-föreningen i Nya Zeeland (UNANZ), representanter från Aucklands Interfaith Council, Aucklands rådsförsamling och Soka Gakkai International NZ kom för att tillsammans stödja lansering av Aucklands deklaration för att bi en Fredsstad. Deklarationen skisserar betydelsen av att engagera individer och familjer i att ge stöd till ett säkrare Auckland och fastställa stadsfullmäktiges roll när man främjar fred nationellt och internationellt.

Aucklands borgmästare Dick Hubbard lanserade å ämbetets vägnar deklarationen efter att ha lämnat borgmästardebatten med sin rival John Banks. Han sade att Banks gjorde det svårt för honom vad gäller deklarationen.

– Hans sade att Auckland inte skall vara en fredens stad, berättade Hubbard till de 300 åhörararna, som hade samlats.

Men Hubbard sade att Auckland är en mångskiftande stad och rådsförsamlingen borde engagera sig och stödja samhällsgrupper.

– Det är mycket viktigt att vi samlas, att vi har gemensam röst och rådsförsamlingen är en del av ekvationen, sade han. Parlamentsledamöterna Ashraf Choudhary och Lynn Pillay från Labour och parlamentsledamöter Pansy Wong och Wayne Mapp från National undertecknade också deklarationen.

FN:s internationella Fredsdag grundades den 21 september 1982 för att ge en dags vapenvila mellan krigande fraktioner.

Översatt från version