Attack mot manifestation i New Yorks Chinatown
Polisen fick ställa upp kravallstaket framför de hundratals kineser som kommit för att störa utomhusaktiviteten i New Yorks Chinatown i söndags. Kineserna kastade bland annat glasflaskor på aktivitetens deltagare och flera personer uppges ha skadats. (Nick Rostrin/ Epoch Times)


Utlandskineser i New York attackerade på söndagen en utomhusaktivitet i New Yorks Chinatown, Flushing. Bland annat blev en 70-årig pensionerad ingenjör slagen. Den attackerade aktiviteten var en manifestation vars syfte var att uppmuntra kineser att lämna det kinesiska kommunistpartiet (KKP).

Enligt manifestationens deltagare var angreppet inte av spontan karaktär och en av angriparna ska ha ha hörts uppmana fler personer att komma till platsen via sin mobiltelefon, samt att var och en skulle få betalt.

Evenemanget hölls utanför ett bibliotek i den kinesiskdominerade förorten Flushing i New York. Arrangör var det lokala ”Servicecentret för utträde ur det kinesiska kommunistpartiet” och arrangemanget syftade bland annat till att stödja de 36 miljoner kineser som redan deklarerat sitt utträde ur partiet.

Attacken mot aktiviteten misstänks ha koordinerats av kinesiskspråkig media, vilken är känd för att stå under det kinesiska kommunistpartiets kontroll och inflytande.

Flera av dessa medier bevakade söndagens händelser i Flushing och strax efter evenemangets slut publicerades rapporter i vilka manifestationens deltagare kallades för personer som ”inte bryr sig om offren för jordbävningen i Sichuan” och som ”inte älskar Kina”.

Personer på plats bevittnade hur individer försåg den protesterande folkmassan med dryck och kinesiska flaggor. Andra arbetade på att arrangera scener för tv-kanalen CCTV.

Attacken påminde om de ibland våldsamma kontraprotester som den kinesiska regimen anordnat i samband med tibetaners och andra fötryckta gruppers demonstrationer mot OS i Peking. Även den globala fackelstafetten för mänskliga rättigheter, som pågår i 40 länder, har utsatts för liknande attacker. Budskapet i denna alternativa fackelstafett lyder ”OS och brott mot mänskligheten ska inte pågå sida vid sida”.

Kinesiska källor menar att det kan ha varit Kinas säkerhetsminister Zhou Yongkang som direkt beordrat kontraprotesterna i New York i söndags, liksom andra liknande protester under de senaste månaderna.

Zhou är chef för den centrala politiska och lagstiftande kommittén. Han är bland annat känd för att vara en av huvudaktörerna bakom den kinesiska regimens förföljelse av Falun Gong. Han har i åtskilliga länder stämts för brott mot de mänskliga rättigheterna samt den tortyr som han misstänks ha beordrat i Kina.

Zhou sägs ha använt sig av regimens nätverk för spioneri, inflytandet över kinesiska studenter och forskarsamfund, lokala organsiationer som står under partiets inflytande samt lokala gäng för att organisera protesterna.

Översatt och bearbetad från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-19/70825.htmlDeltagarna i manifestationen ”Lämna KKP” i New York i söndags. (Epoch Times)