Attack i New York påminde om kulturrevolutionen
Edmond Erh bor i New Yorks Chinatowndel Flushing. På tisdagen blev han attackerad då han var han med och stödde informationscentret för personer som vill lämna det kinesiska kommunistpartiet. (Foto: Dayin Chen/The Epoch Times)


De kinesiska regimsupportrarna som spottade, kastade ägg, ropade slogans och misshandlade folk i New Yorks Chinatowndel Flushing tidigare i veckan påminde om Kinas kulturrevolution mellan 1960 och 1970. Detta tycker Edmund Erh som bor i Queens och som själv blivit angripen av supportrarna.

– När jag fotograferade dem frågade de varför jag gjorde det. De försökte ta kameran och började attackera mig. Fyra eller fem av dem omringade mig och försökte få tag i kameran, säger datoringenjören Erh.

Erh är delaktig i en grupp Falun Gong-utövare som under de senaste tre till fyra åren har satt upp ett informationsbord utanför Flushings bibliotek och organiserat fredliga demonstrationer för att uppmuntra kineser att lämna det kinesiska kommunistpartiet som styrt Kina under de senaste 60 åren. Falun Gong är en andlig disciplin som förföljts i Kina sedan 1999.

Grupper av hundratals kineser har varje dag sedan i lördags samlats mittemot Erh och ett dussintal andra som stannat kvar på platsen trots trakasserierna.

Erh och hans medarbetare tror att protesterna har betalats av den kinesiska regimen. När de satte igång på lördagen hördes en kinesisk man ropa i sin mobiltelefon att fler personer skulle komma och att de skulle få 90 dollar var.

En av de kinesiska protesterande, Simon Chiu, säger att han är artist. Då han tillfrågas om varför han deltar i protesterna säger han: ”Dessa människor är emot den kinesiska regeringen och emot kineser. Så vi stödjer den kinesiska regeringen och det kinesiska folket. Det är därför vi är här.”

Händelserna i Flushing har bevakats intensivt av kinesiskspråkig media, vilken är känd för att vara kontrollerad av den kinesiska regimen.

Rapporterna har framställt deltagarna i centret för att lämna KKP som personer som ”inte bryr sig om offren vid jordbävningen i Sichuan” och personer ”som inte älskar Kina”.

Chiu får frågan om varför centrets deltagare har blivit attackerade och han svarar: ”De borde ha dödats. Ja, det vore bra, de borde ha dödats.”

– Situationen just nu är mycket fientlig. Vi har fått begära förstärkning alltmedan folkmassan växer, säger Kisso Kim från New York-polisen.

Enligt polisen arresterades två av de våldsamma demonstranterna på tisdagen.

– Jag gillar inte det här. Det känns som om Kina kontrollerar mitt land, tycker amerikanske Eric Adrianzen som bor i Flushing.

Attacken liknade de ibland våldsamma kontraprotester som den kinesiska regimen anordnat i samband med tibetaners och andra förtryckta gruppers demonstrationer mot OS i Peking. Även den globala fackelstafetten för mänskliga rättigheter, som pågår i 40 länder, har utsatts för liknande attacker. Budskapet i denna alternativa fackelstafett lyder ”OS och brott mot mänskligheten ska inte pågå sida vid sida”.

Kinesiska källor menar att det kan ha varit Kinas säkerhetsminister Zhou Yongkang som direkt beordrat kontraprotesterna i New York i söndags, liksom andra liknande protester under de senaste månaderna.

Zhou är chef för den centrala politiska och lagstiftande kommittén i Kina. Han är bland annat känd för att vara en av huvudaktörerna bakom den kinesiska regimens förföljelse av Falun Gong och han har i åtskilliga länder stämts för brott mot de mänskliga rättigheterna samt den tortyr som han misstänks ha beordrat i Kina.

Zhou sägs ha använt sig av regimens nätverk för spioneri, inflytandet över kinesiska studenter och forskarsamfund, lokala organisationer som står under partiets inflytande samt lokala gäng för att organisera protesterna.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-21/70866.html