Åtta löjliga sätt som kinesiska tjänstemän gömmer sina stulna kontanter på
Högar av kinesiska sedlar.


Bland de rikaste i Kina är landets tjänstemän som skaffar det mesta av sina pengar på olagligt sätt. Med miljarder yuan i kontanter måste de hitta gömställen för förvaring av sina pengar på och de har varit uppfinningsrika när det gällt detta.

Enligt rapporter i media skaffade polisen fram sexton sedelräkningsmaskiner för att räkna alla kontanterna i den kinesiske tjänstemannen Wei Beis hus när denne greps. Av dessa maskiner blev fyra överhettade och gick sönder på grund av den stora mängden kontanter som skulle räknas.

Man skulle tro att med alla dessa pengar kan kinesiska tjänstemän leva ett bekymmersfritt liv och kan skryta med en extravagant livsstil. Tvärtom är tjänstemän rädda att spendera pengarna, eftersom de oftast är stulna, så de är rädda att de ska dra uppmärksamhet till sig.

Med sina olika sätt att gömma kontanter är de ständigt oroliga för att de ska bli bestulna eller att någon ska råka hitta dem. Varje gång en tjänstemans stulna kontanter hittas kan andra tjänstemän bara invänta sitt öde och hoppas på att inte behöva drabbas av antikorruptionsbyråns vrede.

Nedan är de åtta vanligaste okonventionella sätten som tjänstemän gömt sina pengar på:

1. Paketera 20 miljoner yuan och lägga dem på botten av en fiskdamm

2. Köpa ett hus för att förvara över en miljard yuan

3. Begrava pengar inslagna i plast i askhögar

4. Gömma hundratusentals yuan i risfält

5. Specialdesigna gastankar att lägga stora penningsummor i dem

6. Slå in 4 miljoner yuan i plast och gömma dem i ett ihåligt träd

7. Stoppa in kontanter under takpannorna

8. Begrava pengar i en grop