"Att det går att få fram sådant ljud"
Närmast: Eira Kinnunen, Heidi Kassava, Kalle Malin och Reijo Malin som ser på galan. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)


Kalle Malin såg en affisch om Chinese Spectacular i en affär och senare en kort reklamvideo om gruppen, och beslutade sig då för att gå och se föreställningen. Anledningen var att den verkade vara ”full med färg”.

Kalle Malin var på Tampere-talo tillsammans med sin far och de berättade att de har sett andra föreställningar där, men att dessa varit musikorienterade. Idag blev det en visuell upplevelse för far och son.

– Ja, hela föreställningen är färgglad, klänningarna är så färggranna. Själva scenen är ju inte det men bakgrunderna är det och där rör det sig. Ja, sådant måste man ha nu för tiden, nästan suckar Kalle Malin.

Ja, man kan göra mycket med hjälp av en dator och Kalle Malin studerar ämnet, datavetenskap, vid universitetet. Men innesittare är han inte för han tycker om sport som skridsko, rodd och cykling. Hans far, Reijo Malin, har varit biodlare på heltid men har det nu som bisyssla efter sin pensionering.

– Jag tycker om numret om ”Havsnymferna” och numret med de långa ärmarna ”Snötäckta berg, vit lotus”. De var imponerande och dessutom tyckte jag om trumnumret, säger Reijo Malin.

– Trummorna gav energi till föreställningen håller sonen med om. Det var trevligt att se deras trummande och ljudet var kraftfullt. Jag trodde inte att det gick att få fram ett sådant ljud.

Bredvid de båda herrarna sitter två damer, Eira Kinnunen och Heidi Kassava. De är också förtjusta i färgerna och bakgrunderna. Heidi Kassava kommenterar ”Den uppstigna lotusblomman”, som handlar om tre Falun Gong-utövare som misshandlas i fängelset.

– Jag tycker att det är bra att få se verkliga fakta om Falun Gong i Kina. Vi har läst om förföljelsen i tidningar och tv. Det som var bra med det numret är att det visar att alla människor kan göra något.