Återkommande dödsolyckor på illegala sjukvårdskliniker


På illegala sjukvårdskliniker i Shenzhen förekommer återkommande dödsolyckor, enligt kinesisk media. Analytiker säger att det inte räcker med att stänga dessa kliniker för att lösa problemet, då det verkliga problemet är att alltför många fattiga människor nekas medicinsk behandling på legitimerade sjukhus.

Enligt tidningen Guangzhou Daily har felaktig behandling på olagliga kliniker och apotek resulterat i elva dödsolyckor. Detta inkluderar inte gravida kvinnor och nyfödda barn.

En annan källa rapporterar att under de senaste två åren har 29 dödsfall orsakats av felmedicinering på olagliga kliniker i Baoandistriktet, Shenzhen, vilket blir mer än ett dödsfall i månaden.

Dödsfallen har inträffat efter olika typer av behandlingar, alltifrån prenatal vård till dropp.

Källor påstår att det verkliga antalet dödsolyckor på illegala kliniker är ännu större då medicinska mellanhavanden oftast görs upp privat.

På vissa gator i Shenzhen kan det finnas upp emot sex sådana kliniker. Enligt en ägare till en speceriaffär på orten är dessa kliniker ofta belägna bakom lagliga apotek. Vetskapen om dessa illegala kliniker sprids genom mun till mun-metoden och små annonser i lokaltidningar. 

Förra året tillkännagav lokala myndigheter att dessa illegala kliniker och apotek nästan helt och hållet utrotats. De rapporterade att de illegala klinikerna hade tvingats flytta till industriområdena där invandrare samlas.

I områden där en stor del av befolkningen är oförmögen att betala för laglig medicinsk vård kan dessa illegala kliniker vara den enda möjligheten för Shenzhens fattiga att erhålla behandling.

http://en.epochtimes.com/n2/content/view/9198/