Arton titi-apor upptäckta vid säkerhetskontroll på flygplats
Ett par röda titi-apor på London zoo (Foto: Ben Stansall/Getty Images)


Små utrotningshotade titi-apor, 16 levande och två döda, togs från en man som stoppades på Mexico Citys flygplats i måndags. Mannen bar aporna under sin tröja, enligt vad myndigheterna sade till CNN.

Den 38-årige mannen som kommer från Peru hade en stor utbuktning under tröjan och de mexikanska myndigheterna noterade att han var ”påtagligt nervös” när de frågade vad han hade under tröjan. 

Mannen hade stoppat ner aporna i små påsar som han placerat i en gördel. Av de sammanlagt 18 aporna var två döda då mannen anhölls.

De 15 cm långa titi-aporna tillhör en skyddad och utrotningshotad art och den 38-årige mannen som reste från Lima hade inte tillstånd att äga djuren, vilka han uppgav att han köpt för 30 dollar styck.

Titi-apor är en art som är skyddad av CITES, Konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter, vilken har till uppgift att se till att internationell handel med olika djurarter inte hotar deras överlevnad.

Myndigheterna undersöker nu fallet ytterligare och enligt dem kvarhölls den 38-åriga mannen fortfarande på tisdagen.

Mannen hade först stoppat de små däggdjuren i en portfölj men ska därpå ha beslutat sig för att skydda dem från röntgenstrålningen i säkerhetskontrollen och därför burit dem på sig istället.

Översatt från engelska:http://m.theepochtimes.com/index.php?page=content&id=39542