Artist imponerades av budskapet i Shen Yun
Inropning på Kennedy Center Opera House, den 25:e augusti. (Foto: John Yu/Epoch Times)


En underbar solig dag, med en vacker blå himmel innan nattens ankomst, välkomnade både publiken och artisterna till premiärföreställningen med Shen Yun Performing Arts på Kennedy Center i Washington DC.

Med ankomsten av det New York-baserade Shen Yun Performing Arts uppfyllde operahuset återigen sitt åtagande, liksom den förre president Kennedys önskan ”att presentera en ojämförlig blandning av teater och musikaler, dans, balett” och andra föreställningar i världsklass.

Anna Auspenskaya, som fanns med i publiken, berättade att hon ursprungligen kommer från Ryssland och ryskt skolad klassisk pianist. Hon hade kommit till USA för första gången, för att vara med i en internationell tävling.

Som musiker blev Auspenskaya djupt imponerad av vad hon fick se på scenen och hon lade märke till liveorkestern som består av musiker som spelar en blandning av österländska och västerländska instrument, och presenterar en sammansmältning av båda för en internationell publik.

– Föreställningen är väldigt vacker. Som musiker uppskattar jag speciellt de autentiska instrumenten och så tyckte jag mycket om sångarna. Det lät mycket bra med deras olika stämmor. Underbar musik. Som musiker fokuserar jag mest på det som ligger nära min konstform.

Hon, liksom många andra musiker, lade särskilt märke till erhun, ett kinesiskt tvåsträngat instrument som fyllde hennes öron med en musik som är så olik den hon är van att höra från västerländska instrument.

– Vackert, och underbart spelat. Orkestern är jättebra. Fantastiskt samspel, fin balans och som jag sade tycker jag mycket om hur autentiska kinesiska instrument blandas med klassiska instrument, tillsammans blir det underbart.

Musiken har komponerats särskilt för Shen Yuns föreställningar.

– Och musiken, jag antar att den är till största delen modern, komponerad i nutid för er föreställning, eller hur. Den är underbar. Musiken håller mycket hög klass och det är väldigt vackert, sade Auspenskaya

Själva föreställningen imponerade på henne, genom sättet publiken fick ta del av berättelser från det forna och nutida Kina, från då till nu, genom dans, sång och musik.

– Föreställningen är mycket unik. Jag tyckte om hur budskapet gavs till publiken, utan att alls tvingas på publiken. Och det är en mycket fin sak eftersom det gör folk mer öppna för att ta emot det. Strålande!

När Auspenskaya talade om budskapet, tänkte hon på berättelserna om Falun Gong, som visade lidandet hos människor som utövar Falun Gong i Kina mycket estetiskt i flera scener, såsom i danserna, Inget kan stoppa den gudomliga vägen och Orubblig övertygelse.

Hon fortsatte med att säga att budskapet är mycket viktigt att få höra.

– Ja, det är det, speciellt i det här landet.

Kennedy Centers åtagande är att “presentera de största artisterna och föreställningarna från hela Amerika och hela världen; att ge näring åt nya arbeten och unga artister och att vara landets främsta inom konstnärlig utbildning”.

Shen Yun Performing Arts framträder i Washington D.C.s Kennedy Center Opera House fram till den 29:e augusti med kvälls- och eftermiddagsföreställningar. För mer information se hemsidan ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/41600/