Artikel i NY Times, inspirerade ett par att se 'Splendor'
Joe och Chris Frye på Chinese New Year Splendor på Radio City i lördags kväll. (Foto: Epoch Times)


NEW YORK – Det är vackert, elegant, färgerna är praktfulla; de svävar. Även om du inte förstår språket, så får du en känsla av vad de säger och den vackra berättelsen som framförs.

Det här är hur Chris Frye beskriver den sista föreställningen av 11 av Chinese New Year Splendor på Radio City Music Hall. Frye kom till föreställningen tillsammans med sin man, Joe på lördagskvällen.

– Det är som balett, det är så vackert, jag älskar det, det är underbart, sade Chris under pausen. Joe, som arbetar vid vattenverket, var lika imponerad av Splendor.

– Det är verkligen spännande. Traditionen och den autentiska dansstilen är verkligen bra gjord och alla gör allt exakt samtidigt.

När de får frågan
, vilket framträdande som de gillade bäst, så svarar Joe att han verkligen gillade trummorna medan Chris säger, – Vattenfallet och lotusblommorna, mycket fint, mycket fint. Jag ser verkligen fram emot att se finalen.

Paret fick vetskap om föreställningen, då de handlade i sin lokala affär och fick syn på en reklamskylt. – Vi tänkte att eftersom det är mitt födelseår och råttans år och han är född i apan, så bestämde vi oss för att komma, sade Chris.

Med anledning av New York Times negativa recension av Splendor, så sade Chris att artikeln övetygade dem att komma och se föreställningen.

– Vi ser alltid till att vi går och ser föreställningar som får dåliga recensioner, för vi tror inte på kritikerna. Vi vet inte vilka de är, vi vet inte vilka de tror att de är och i 9 fall av 10, så har de fel.

Divine Performing Arts
internationella dansensemble åker nu vidare till Tyskland och Japan. För information om alla kommande föreställningar, vänligen besök: www.DivinePerformingArts.org. Epoch Times är en stolt sponsor av Chinese New Year Splendor.

översatt från engelsk version