Årsdagen av “De nio kommentarerna” firades
Paraden leddes av Tianguos marschorkester (Foton: Li Ming/The Epoch Times)


En manifestation, inklusive en parad, hölls i Hongkong den 22 november för att uppmärksamma publiceringen av Nio kommentarer om kommunistpartiets (De nio kommentarerna) fyraårsdag och de 45 miljoner som trätt ur KKP (det kinesiska kommunistpartiet).

Gao Dawei, ordförande för Globala centret för att träda ur det kinesiska kommunistpartiet (QCCP) talade under manifestationen via telefon. Han lade märke till att alltfler kineser har insett att de katastrofer som drabbat Kina beror på KKP. 

När man tittar tillbaka på vad som hänt 2008, med snöstormen, översvämningar, gruvolyckor, blodutgjutelse i Tibet, jordskalvet i Sichuan, fuskbyggen, ekonomisk nedgång och skandalen med det förgiftade mjölkpulvret, har folk insett att slutet för KKP innebär en ljus framtid för Kina, sade Gao.


Gatorna var fulla med folk som tittade på aktiviteten

Gatorna var fulla med folk som tittade på aktiviteten

– I dag har fraser som “Hoppa av KKP för att rädda ditt liv” och “Hoppa av KKP för att värna om fred” blivit vanligt förekommande, men ändå hoppfulla fraser som kan höras bland kineser, fortsatte Gao. 

– Många har hjälpt Falun Gong-utövare att dela ut De nio kommentarerna och uppmanar andra att hoppa av KKP och dess underorganisationer. Andra har också hjälpt till att sätta upp Träd ur KKP-centra i sina regioner. 

Szeto Wah, ordförande för Hong Kong Alliance in Support of Patriotic Democratic Movements in China, tror att antalet som hoppar av KKP kommer fortsätta att öka. 

– Detta är en trend som bidrar till KKP:s kollaps, sade han. 


-Träd ur KKP!

-Träd ur KKP!

Människorättsadvokaten Zheng Enchong från Shanghai förkunnade att han ämnade att hoppa av KKP och använda sig av sitt riktiga namn vid utträdet. 

– När De nio kommentarerna först publicerades, var jag fortfarande i Tilanqiao fängelse. I september 2005 hade jag varit uti från fängelset i två månader, när jag bad min vän att hjälpa mig att hoppa av partiet under ett alias. I dag tillkännager jag mitt utträde från kinesiska kommunistiska unga pionjärer och kinesiska kommunistiska ungdomsbrigaden genom att använda mitt riktiga namn, sade Zheng i inspelat meddelande. 

Det var många talare vid manifestationen som tackade volontärer för QCCP för deras engagemang. 


Hongkong uppmärksammar fyraårsdagen av De nio kommentarerna (Foto: Epoch Times)

Hongkong uppmärksammar fyraårsdagen av De nio kommentarerna (Foto: Epoch Times)

Efter manifestationen gick omkring sex hundra personer med Taiwans Himmelska marschorkester i spetsen. De hade olika färggranna banderoller i händerna. Många turister och andra uppskattade den magnifika uppståndelsen och Himmelska marschorkesterns musik, NTDTV-flaggan och trumbandet, trumgruppen Qiankun samt midjetrumsgruppen. Två timmar senare anlände paraden vid piren Tianxing och aktiviteten avslutades med bandens musikuppföranden.

Översatt från engelska:http://en.epochtimes.com/n2/china/hong-kong-nine-commentaries-anniversary-7764.html