Armlös pianist vann China's Got Talent (Video)


Liu Wei, en 23-årig pianist utan armar, såg väldigt lugn ut på scenen när han meddelades som vinnare av finalen i China’s Got Talent den 10 oktober. Liu Wei, som redan var favorit, fick uppträda sist under finalen. Hans framförande av James Blunts låt ”You’re Beautiful” säkrade honom vinsten i första upplagan av China’s Got Talent.

Hans syn på livet har också varit inspirerande för hans fans. Både på scenen och i videos har Liu Wei varit fåordig, men det han sagt har varit tänkvärt.

När Liu var 10 år gammal blev han av med båda armarna när han lekte kurragömma med sina vänner. 

– Efter 45 dagar på intensivvårdsavdelningen vaknade jag upp utan armar. Jag fick lära mig att livet kan vara mycket ömtåligt. Jag förstod att jag måste lära mig att göra saker på egen hand igen.

Liu berättade sin historia i en video som gjordes för programmet. Han lärde sig att klä på sig, borsta tänderna och skriva med tårna. Framför allt gav han inte heller upp sin älskade musik.

Liu började lära sig spela piano när han var 19 år. 

– När folk säger olika saker om mig säger jag alltid till mig själv att jag åtminstone har ett par perfekta ben. 

Det är såklart inte lätt att spela piano med tårna och Liu råkade ut för otaliga blåsor och muskelkramper. 

Han är dock fast besluten att ”ta ansvar för sin dröm” och inte ge upp. 

– Ingen har sagt att det inte går att spela piano med tårna. Det här är något jag bestämt mig för att göra och jag tänker fortsätta med det vad som än händer.

Förutom sin musikaliska talang rörde Liu publiken till tårar med sin beslutsamhet och ihärdighet. När han frågades ut om sina bedrifter sade han:

– Jag har bara två alternativ, att dö eller leva ett lysande liv.

En av domarna, den Taiwanesiska artisten Yi Nengjing sade:

– En verkligt talangfull person visar sina talanger från hjärtat. Det är inte en föreställning, det är livet. Jag kommer definitivt be mina barn att se ditt uppträdande.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/44123/