Argentisk programledare om Shen Yun: "Visuellt otrolig"
Tv-värdinnan Andrea Campbell sade; ”Jag tycker inte man ska missa den här showen”, efter att ha sett Shen Yun International Companys föreställning på premiären den 13 december, på Teatro Ópera Citi i Buenos Aires. (Foto: Med tillstånd av NTD Television)


Den argentinska skådespelerskan och programledaren Andrea Campbell hade väntat cirka två månader på att se Shen Yun Performing Arts.

Hennes väntan bar frukt till slut när hon i torsdags, på luciadagen, såg Shen Yun International Company i Buenos Aires ”Teatro Ópera Citi. Det var den första föreställningen för 2013 års säsong.

– Jag tycker inte man ska missa den här showen, sade hon.

– Koreografin är häpnadsväckande och passerar med hjälp av sång och dans tas man genom 5000 år av kinesisk historia, sade hon i pausen.

Campbell sade att en förbipasserande på gatan hade gett henne en broschyr om Shen Yun, vilket väckte hennes intresse för föreställningen. Föreställningens framgångar internationellt, och i synnerhet i städer som New York, hade också gjort att hon ville se den.

– De kvinnliga dansarna är otroliga, de har en fantastisk flexibilitet, sade hon.

Shen Yun Performing Arts är baserat i New York och har tre trupper som turnerar världen runt varje år. Syftet med föreställningarna, enligt Shen Yuns hemsida, är att återuppliva 5 000 år av traditionell kinesisk kultur.

– Det är som att omarbeta historien med kroppens uttryck och musiken är mycket viktig, verkligen häpnadsväckande, sade Campbell.

Hon berättade att föreställningen väcker känslor, med en behaglig förfining.

– För att kunna berätta historien med känslor, inte bara med några lösa begrepp som är svåra att konkretisera, tror jag det här är ett sätt att uttrycka något som mer, som gör att du kan överväga det i ditt sinne, sade hon.

Hon kände en nyfikenhet att se vad som skulle komma härnäst medan hon såg på föreställningen.

– Jag ser fram emot andra halvan. Visuellt sett är detta helt otroligt.

NTD och Sarah Matheson rapporterade.

Översatt från
http://www.theepochtimes.com/n2/shen-yun-on-tour/visually-incredible-says-argentinian-tv-host-325133.html

For mer information, besök ShenYunPerformingArts.org.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.