Argentinska dignitärer: Shen Yun återupplivar viktiga värderingar
Argentinska senatorn Lidia de Pérez på Shen Yuns föreställning på Teatro Ópera Allianz i Buenos Aires den 5 maj 2016. (Foto: NTD Television)


Shen Yun Performing Arts återkomst till Argentina fick ett varmt mottagande på premiärkvällen den 5 maj, på Teatro Ópera Allianz. Föreställningen var utsåld och publiken applåderade artisterna entusiastiskt under hela kvällen.

Shen Yuns föreställningar visades i fyra dagar från den 5 maj och bevistades av en hel del dignitärer, som uttryckte uppskattning för både artisteriet och de traditionella dygderna i Shen Yuns dansberättelser och musikaliska framträdanden.

Lidia de Pérez, senator från provinsen Tuchman, sade att Shen Yuns värderingar ofta trängs undan i dagens samhälle.

– Det här är transcendenta värderingar, och när vi glömmer dem är allt verkligen förlorat, sade hon.

Shen Yun är ett New York-baserat klassiskt kinesiskt dans- och musikkompani som syftar till att återuppliva Kinas gudomligt inspirerade kultur. Dess föreställningar är fyllda med värden från den gamla traditionella kinesiska kulturen, som välvilja och rättvisa, anständighet och visdom, samt respekt för himlen.

Pérez sade att hon hittade ett budskap från föreställningen, ”livet slutar inte här, det finns något bortom, och att det verkligen är värt att leva med denna insikt.”

Hon kommenterade också den del av dansföreställningen som visar förtrycket under den nuvarande kommunistregimen i Kina.

– Det visar oss på ett underbart sätt att onda ideologier måste besegras med godhet, sade hon.

– Jag går härifrån med själen fylld av inspiration och känner för att höja min röst och fortsätta att kräva frihet.

Återupplivar traditionella värden

10-20150505-BuenosAires-AliciaTerada-MemberofParliament-1-580x387

Argentinska kongressledamoten Alicia Terada på Shen Yuns föreställning på Teatro Ópera Allianz i Buenos Aires den 5 maj 2016. (Foto: NTD Television)

Alicia Terada, ledamot av den argentinska kongressen, talade om att de värden som presenteras av Shen Yun borde återupplivas i vårt samhälle idag.

– Föreställningen är upplyftande för ögonen, själen och hjärtat. Det återupplivar verkligen de värderingar som vi måste ha som människor, sade Terada.

– Jag har just sett en beundransvärd föreställning som visar kinesisk historia och kultur tillsammans med dess filosofi och liv, som visar upp den klassiska kinesiska musiken och dansen.

– Jag tror att dessa värden, sanning, rättvisa och etik är viktiga för alla. Jag tror att de är grundläggande för att man ska förstå saker och tings sanna betydelse.

”Förflyttar en till en okänd plats”

20160505-BuenosAires-EduardoAwad-ExPresidentedelColegioPublicodeAbogados-1-580x387

Eduardo Awad, ordförande i Argentinas offentliga advokatsamfund såg Shen Yun Performing Arts med sin assistent på Teatro Ópera Allianz i Buenos Aires, den 5 maj 2016. (Foto: NTD Television)

Eduardo Awad, ordförande i Argentinas offentliga advokatsamfund såg Shen Yun Performing Arts med sin assistent på Teatro Ópera Allianz i Buenos Aires, den 5 maj 2016. (Foto: NTD Television)

Eduardo Awad, advokat och journalist, är ordförande i det offentliga advokatsamfundet. Awad är blind, men det hindrade honom inte från gå på Shen Yuns föreställning, och han njöt mycket av Shen Yun-orkesterns musik, som ackompanjerar dansföreställningen.

Shen Yuns orkester är unik genom att den kombinerar både traditionella kinesiska och klassiska västerländska instrument, vilket skapar ett unikt och rogivande sound.

– Jag älskade det. Det gjorde det verkligen trevligt för mig. Musiken transporterar mig till en okänd plats. Den levande orkestern är verkligen underbar, en uppvisning av talang och enorma ansträngningar, sade Awad.

Med hjälp av sin assistent som berättade för honom vad som hände på scenen, kunde han även följa med på historierna som utspelade sig.

– Musiken förmedlade också det, och detta kommer från en blind person, inte en person som kan se… Musiken gick ihop med vad som hände på scenen. Det är underbart, sade han.

Han kände att föreställningen förmedlade en känsla av frid, välbefinnande, och godhet till publiken.

– Jag har fått lära mig om godhet. Jag tror att godhet är allt som den här sortens arbete kan lära en.

Shen Yun är en föreställning som man inte bör missa, menar Awad.

– Jag rekommenderar verkligen denna föreställning, för jag tycker att den är världsunik, sade han.

Ileana Alescio, Miguel Díaz, och Omid Ghoreishi rapporterade.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen. För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.