Årets julklapp - matkassen
Det blir allt vanligare att beställa hem matkassar. Fungerar även bra som julklapp. (Foto: Emil Almberg/ Epoch Times Sverige)


”Det vore fantastiskt om resultatet av Årets julklapp 2011, blir att de som kan, delar med sig till dem som inte har råd att ens plocka ihop sin egen matkasse”

Årets julklapp är den färdigpackade matkassen. Den hjälper stressade konsumenter i deras vardagspyssel, menar Hui Research.

Men för de som har det sämre ställt och knappt har pengar till mat, och än mindre kan plocka ihop sin egen matkasse, så bedriver Stockholms Stadsmission nu en insamlingskampanj. Varje vecka delar de ut matkassar till familjer som inte har råd med mat för dagen.

Det är inte första året som Stockholms Stadsmissions bedriver en insamlingskampanj. Det finns alltid behov av att kunna dela matkassar och matcheckar till behövande.

– Responsen för årets insamling har varit god, säger Yvonne Borg, Kommunikations- och insamlingschef på Stockholms Stadsmission, till Epoch Times.

Det återstår att se om ”Årets julklapp 2011” kan bidra till en förändring för de behövande.

”Det vore fantastiskt
om resultatet blir att de som kan, delar med sig till dem som inte har råd att ens plocka ihop sin egen matkasse”, säger Borg i ett pressmeddelande.

Idag lever allt fler människor i ekonomisk utsatthet. I Stockholms län finns det ungefär 50 000 barn i ekonomiskt utsatta hushåll. I Sverige är motsvarande siffra 200 000, enligt Stockholms Stadsmission.