Är födelsemärken kopplade till en våldsam död i tidigare liv?
En pojke i Thailand med ett födelsemärke i nacken som liknar ett märke som gjordes på hans mormors nacke innan hon dog och kort före hans födelse. (Skärmdump/YouTube)


En gammal kvinna i Thailand dog med en önskan om att återfödas som pojke. Hennes dotter doppade fingret i en vit kräm och gjorde ett märke i kvinnas nacke med krämen.

Kort efter att kvinnan dött födde dottern en son med ett vitt märke i nacken, som liknade märket i kvinnans nacke. När pojken blev gammal nog för att prata sade han att saker som tillhört mormodern tillhörde honom, som om de alltid hade gjort det.

Detta är ett av många fall som Jim Tucker på University of Virginia redogjort för, i vilka födelsemärken tycks ha att göra med tidigare liv.

Doktor Ian Stevenson, numera avliden och vars arbete Tucker nu fortsätter med, undersökte 210 fall med barn med födelsemärken eller defekter som var relaterade till minnen de behållit från tidigare liv.

Stevenson fick tag på en obduktionsrapport i 49 fall. Skadan och födelsemärket var inom 10 kvadratcentimeter från varandra på kroppen i 43 procent av fallen, och många var mycket nära varandra.

I vissa kulturer märker människor sina avlidna med sot eller kräm för att känna igen dem när de återföds.

Här är några exempel på födelsemärken som är kopplade till minnen från tidigare liv enligt Stevensons studier.


(Skärmdump/YouTube)

(Skärmdump/YouTube)

En pojke född i Indien utan fingrar på sin högra hand mindes ett annat liv där han var en pojke som hade fått sina fingrar amputerade efter att ha stuckit in dem i en matberedningsmaskin.

En pojke i Turkiet med ett missbildat öra mindes hur han hade blivit skjuten och dödad från nära håll på den sidan av huvudet.

En pojke vid namn Maha Ram i Indien mindes hur han hade blivit dödad med ett gevär från nära håll i ett tidigare liv. Han mindes tillräckligt många detaljer från sitt tidigare liv för att Stevenson skulle kunna hitta obduktionsrapporten från mannen som ska ha reinkarnerat som Ram. Födelsemärket på Rams bröst överensstämde med skadorna från kulan.

Vissa anekdoter om födelsemärken från tidigare liv och som inte har bekräftats diskuteras på en blogg.

Karen Kubicko lade ut bilder på sig själv från gymnasiet med ett födelsemärke på halsen och en bild på sig själv från senare i livet utan födelsemärket. Hon sade att hon mindes 2011 att hon i ett tidigare liv var en kvinna vid namn Helen som träffades i halsen av en förlupen kula och dog 1927.

Märket satt där kulan hade träffat henne enligt hennes minnesbild.

Efter att hon mindes detta försvann märket gradvis.

En annan person på bloggen sade att hon mindes att hon haft ett födelsemärke på baksidan av benet. Hon mindes ett tidigare liv där hon blev biten av en orm där. Några år senare insåg hon att märket hade bleknat bort. Hon sade att området inte ofta var blottat, så yttre orsaker som solljus var inte orsaken.

Översatt från engelska


En pojke med ett märke som sägs komma från en våldsam död i ett tidigare liv. Fallet ingår i forskning på University of Virginia. (Skärmdump/YouTube)

En pojke med ett märke som sägs komma från en våldsam död i ett tidigare liv. Fallet ingår i forskning på University of Virginia. (Skärmdump/YouTube)