Anti-kommunistisk vicepresident attackerad i New York
Tang Boqiao, vicepresident och talesman för Kinas interimsregering, attackerades i en karaoke-bar. (Foto: Epoch Times)


Vicepresident och talesman för Kinas interimsregering (CIG), Tang Boqiao, blev överfallen på måndag kväll i Flushing, New York. Platsen har blivit en krutdurk för angrepp mot kritiker av det kinesiska kommunistpartiet (KKP).

Tang, bosatt i Flushing Chinatown, sade att en grupp på minst fyra män hoppade på honom i Hollywood Karaoke Center i Flushing. Den första angriparen, en kinesisk man i 45-50 års ålder med ett nordkinesiskt uttal, gav Tang en smäll på ögat. En annan kinesisk man i samma ålder slog honom på näsan och kastade en ölflaska på honom. Tang sade sig misstänka att det fanns minst två andra medbrottslingar. Polisen kom till platsen men ingen av de misstänkta greps.

Tang togs till sjukhus med ambulans där han behandlades för sina skador. På vägen dit sade Tang att han lagt märke till en stor gräddfärgad personbil som följt efter ambulansen hela vägen till sjukhuset. Tang ringde till polisen igen som lovade utreda det misstänkta fordonet.

Tang blev inte rånad, inte heller provocerade han angriparna på något sätt. 

– Jag vet inte vad de ville göra, sade Tang om sina angripare och tillade att han ansåg sin personliga säkerhet vara i fara.

Tang är en vältalig och högprofilerad medlem i CIG. CIG grundades den 1 januari 2008 och består av medlemmar från både inom och utanför Kina som har som gemensamma mål att försvara rättigheter i Kina och upplösa den nuvarande kinesiska regimen på grund av dess totalitarism och förtryck.

– Vår övergångsregering har gjort många saker på senare tid, från vår organisations expansion till att avslöja sanningen om KKP:s flera nya brott mot mänskliga rättigheter, inklusive den senaste massakern på uiguriska muslimer i Xinjiang-provinsen, sade CIG:s ordförande Wu Fan.

– Detta angrepp … påminner om 2008-års attacker mot Falun Gong-utövare, också i Flushing, sade Tang.

I maj 2008 attackerades Falun Gong-utövare, som arbetade som volontärer på servicecenter för utträde ur KKP, verbalt och fysiskt av 600 personer stor och organiserad mobb. KKP:s generalkonsul i New York, Peng Keyu, medgav i ett inspelat telefonsamal att KKP uppmuntrade attackerna.

Gällande denna nya attack sade både Wu och Tang att de misstänker att förövarna återigen arbetar på uppdrag av den kinesiska kommunistregimen.

Trots attacken och trots att hans näsa blödde kraftigt och ögonen var fortfarande för svullna för att han skulle kunna se, sade han att han inte kommer att låta dessa hot ändra hans aktiviteter.

Tang har rapporterat händelsen till FBI och bad dem också undersöka andra brott som KKP kan ha begått utomlands. Wu lade till att den kinesiska övergångsregeringen inte kommer att tillåta KKP att förstöra demokrati och frihet i USA.

Översatt från engelska:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/19399/