Antalet offer för mjölkskandalen fortsätter växa
En kvinna handlar mjölkpulver på ett snabbköp i Chengdu i Sichuanprovinsen, 28 september. Uppskattningsvis 53 000 spädbarn togs in på sjukhus och minst tre har dött efter att ha fått i sig mejeriprodukter som innehöll ämnet melamin. (Foto: China Photos/Getty Images)


Medicinska tester har visat att 15 838 barn i Hebeiprovinsen som fått i sig det melaminförorenade mjölkpreparatet har utvecklat njursten. Det rapporterar provinsens hälsobyrå.

Av de 15 838 som diagnosticerats med njursten har 1862 tagits in på sjukhus och 1 575 av dem mår nu bättre efter att ha fått behandling.

Denna information stämmer inte överens med en rapport som Kinas hälsoministerium publicerade den 17 september där det stod att drygt 6 000 kinesiska barn sammanlagt utvecklat njursten.

Enligt en intervju från den 28 september med Chen Zu, chef för hälsoministeriet, ska antalet barn som blivit sjuka av Sanlu-mjölken avsevärt ha minskats.

Enligt en doktor i Tibets autonoma region har över 100 fall av njursten hos tibetanska barn konstaterats fram till den 3 oktober. De flesta fallen kommer från områden där landsbygd och stad möts.

Enligt en rapport från Radio Free Asia den 4 oktober insjuknade ett dussintal barn på ett daghem i Lhasa.

En fyraårig pojke på ett daghem i Lhasa diagnosticerades med njursten förra veckan och har sen dess vårdats på Folketssjukhus nr 2.

Pojkens far sade till en reporter att ett dussintal barn på daghemmet utvecklat njursten och att hans son fått njurstenar som var cirka 0,8 mm i diameter, enligt utsago efter att ha druckit mjölkprodukter från Nestlé och Yili i över ett år.

 

Översatt från engelska: http://en.epochtimes.com/n2/china/number-of-tainted-milk-victims-rise-melamine-china-5301.html