Anonymous förklarar krig mot Islamiska staten
I en YouTube-video säger en talesman från gruppen, iklädd deras symbol, en Guy Fawkes-mask, att de ska dra igång den största operationen någonsin och, jaga varenda medlem och supporter av jihadistgruppen. Foto: Skärmdump


Det stora nätverket Anonymous, en grupp med anonyma hackare, förklarar krig mot Islamiska staten, IS, efter terroristattackerna i Paris.

I en YouTube-video säger en talesman från gruppen, iklädd  deras symbol, en Guy Fawkes-mask, att de ska dra igång den största operationen någonsin och jaga varenda medlem och supporter av jihadistgruppen.

Anonymous lovar att använda alla sina kunskaper för att förena mänskligheten och varnade terroristerna att de kan förvänta sig massiva cyberattacker.

– Anonymous över hela världen kommer att jaga er och vi kommer att hitta er och inte släppa er. Vi förklarar krig, så var beredda. Det franska folket är starkare än ni och kommer att bli ännu starkare, sade talesmannen på videon.

Gruppen började sabotera för IS efter Charlie Hebdo-massakern i januari. Hittills har de förstört runt 149 IS-länkade webbplatser, enligt foreignpolicy.com.

Hackarna meddelar också att de flaggat runt 101 000 Twitter-konton och 5 900 YouTube-videor.

Anonymous avslöjade nyligen för Epoch Times att de kunde avslöja information om IS hackares del i det så kallade cyberkalifatet. De använder ett otal Twitterkonton med olika namn där de lägger ut poster ungefär var tionde minut. Kontona består cirka åtta timmar innan de stängs av Twitter och, efter ungefär tio stängningar, försvinner de under några veckor för att sedan återuppstå, berättade JhonJoe, en av Anonymous medlemmar.

Tidigare har Anonymous berättat för Epoch Times att de lurat IS-rekryterare på nätet att avslöja sina hemadresser, vilket indikerade att de flesta är baserade i Kuwait, Irak, Turkiet och Indonesien.