Angela Merkel anser att multikulturalismen misslyckats i Tyskland
Tyska förbundskanslern Angela Merkel vänder sig [i ett videoklipp på guardian.co.uk] till de unga i Junge Union, det kristdemokratiska ungdomsförbundet (CDU) i Potsdam, i östra Tyskland den 16 oktober när hon talade om dagens mångkultur i Tyskland. (Foto: Bernd Settnik/AFP/Getty Images)


Tysklands förbundskansler Angela Merkel sade till de unga i hennes Kristdemokratiska parti att ”det multikulturella sättet … har misslyckats och misslyckats totalt”.

Tyskland öppnade sina gränser för utländska arbetare på 1960-talet och krävde inte att invandrarna skulle lära sig språket eller integreras i det tyska samhället.

Merkel sade att tron på att åtskilda kulturgrupper i lycklig samexistens inom Tyskland ”inte [längre] är en realitet”.

Kanslern gjorde klart att hon inte föreslog att Tyskland skulle stänga sina gränser. Tyskland kunde inte ta risken att bli betraktat som ett land som avvisade främlingar, sade hon, eftersom ”det skulle orsaka landet stor skada. Företag skulle flytta någon annanstans, eftersom de inte skulle kunna hitta arbetare här.”

Merkel fortsatte och förklarade att ”integration är en av de avgörande uppgifter som vi står inför. Samtidigt måste det vara ett av Tysklands varumärken att landet ger människorna här en chans.”

Merkel sade också: ”Vi känner oss knutna till den kristna bilden av mänskligheten – det är vad som definierar oss. De som inte accepterar detta är på fel ställe här”, enligt Daily Mail.

Merkel pressas av element från hennes eget parti till att vara mer restriktiv beträffande invandringen. Den här pressen härrör ur en allmänt ökande främlingsrädsla i landet.

I Tyskland med en befolkning på 79 miljoner finns sju miljoner invandrare, av vilka 4,3 miljoner är muslimer, enligt Daily Mail.

The Guardian rapporterar att den bayerske premiärministern Horst Seehoffer från CDU ville ha ett stopp för all turkisk och arabisk invandring.

Förra veckan utgav Freidrich Eberts stiftelse, en tankesmedja med nära koppling till center-vänsteroppositionen Socialdemokraterna, en undersökning som visade att 30 procent av tyskarna tycker att landet ”körs över av utlänningar”, efter vad Christian Science Monitor rapporterar.

Undersökningen fann också att 60 procent av alla tyskar skulle ”begränsa utövandet av islam”, och 17 procent sade att ”judar hade för mycket inflytande”.

Inte alla CDU-medlemmar står bakom anti-invandringsretoriken. På söndagen sade arbetsministern Ursula von der Leyen till Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung att Tyskland behöver mer skickliga arbetare och borde överväga att sänka invandringshindren för utbildade utlänningar.

Förbundskansler Merkel sade att utbildning av arbetslösa tyskar borde ha företräde framför att ta in skickliga utländska arbetare, men hon medgav att en del behövs.

Översatt från engelska:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/44408/