Anarkister bakom brevbomberna i Rom
Italienska karabinjärer och brandmän står framför den schweiziska ambassaden i Rom den 23 december 2010 efter att ett paket med en bomb exploderat. (Foto: Filippo Monteforte/AFP/Getty Images)


Brevbomber som skickades till den schweiziska och chilenska ambassaden i Rom i torsdags sändes av anarkister som ville hämnas på de schweiziska och chilenska regeringarna, rapporterade den italienska nyhetsbyrån Ansa och AP (Associated Press).

En lapp som hittades vid ett av explosionsställena var undertecknat av den informella Anarkistfederationen (FAI). I meddelande stod det att gruppen ville ”göra sina röster hörda med ord och gärningar” och ”Vi kommer att förstöra det dominerande systemet, länge leve FAI, länge leve anarkin”. De italienska myndigheterna ansåg att det var troligt att FAI var ansvarig för brevbomberna, enligt ANSA.

Inrikesministeriets statssekreterare Alfredo Mantovano sade att de schweiziska och chilenska ambassaderna hade blivit måltavlor på grund av incidenter som involverade anarkister i båda länderna, sade AP.

Enligt en AP rapport som citerar italienska medier, greps tre ”eko-terrorister” i april i närheten av Zürich, Schweiz, som påstås vara ansvariga för en attack mot ett forskningscentrum hos IBM. En chilensk anarkist, Mauricio Morales, dog förra året när bomben han bar på sprängdes i Chiles huvudstad Santiago.

Sedan 2003 har FAI tagit på sig ansvaret för flera attacker, däribland flera andra brevbomber, konstaterade ANSA.

Överstt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/48025/