Amerikansk politiker trakasserad "av misstag"
Lokalpolitikern Martha Flores-Vazques. (Foto: Epoch Times)


Våldsamheterna som i somras utspelades i New Yorks kinakvarter Flushing har fått ny fart. Nyligen fick en amerikansk lokalpolitiker uppleva den hotfulla atmosfären i området, då KKP-anhängare misstagit henne för att vara en Falun Gong-utövare.

En grupp kineser, anhängare till det kinesiska kommunistpartiet (KKP) har sedan den 17 maj i år trakasserat Falun Gong-utövare. Främst har det gällt de som varit aktiva i Tuidang-centret som uppmanar kineser att lämna KKP samt personer som delat ut Epoch Times-tidningar på gatorna.

Några KKP-supportrar trodde att lokalpolitikern Martha Flores-Vazques var en Falun Gong-utövare då hon var i Flushing den 4 oktober. De började genast att svära åt henne och anklagade henne för att ”välta deras bord”. Den 7 oktober höll hon ett forum för att skapa medvetenhet om den rådande situationen. 

– Efter att ha blivit verbalt trakasserad som jag blev hade jag mardrömmar tre nätter i rad. Jag skulle inte vilja vara i ert (Falun Gong-utövarnas) ställe och behöva gå igenom detta under så lång tid, sade Flores-Vasquez.

Kineserna som konfronterat henne hävdade senare att situationen varit ett missförstånd eftersom de hade misstagit henne för att vara en Falun Gong-utövare, på vilket Flores-Vazques svarat:

– Skulle ni ha rätt att behandla mig så här om jag hade varit en Falun Gong-utövare?

Översatt från engelska:

http://en.epochtimes.com/n2/united-states/pro-communist-group-stirs-more-violence-in-flushing-new-york-5737.html


Det globala tuidang-centret som uppmanar kineser att lämna KKP på Main Street i Flushing. (Foto: Epoch Times)

Det globala tuidang-centret som uppmanar kineser att lämna KKP på Main Street i Flushing. (Foto: Epoch Times)