Amerikansk operasångerska lovordar Shen Yun
Alessandra Marc, amerikansk sopran i världsklass såg Shen Yun Performing Arts för första gången när de framträdde i The Kennedy Center Opera House den 25:e januari. (Foto: Robert Counts/Epoch Times)


Operasångerskan Alessandra Marc talade lyriskt om Shen Yun Performing Arts efter deras första föreställning i The Kennedy Center Opera House.

– Jag tyckte det var helt fantastiskt. Jag blev alldeles häpen, jag hade inte förväntat mig det jag fick höra. Det var världsklass! utbrast prisbelönta Alessandra Marc, som har framträtt i många av de mest ansedda operahusen i världen, inklusive Metropolitan Opera House i New York.

New York-baserade Shen Yun har turnerat runt världen sedan 2006 och presenterar den traditionella, kinesiska kulturen i sin högsta konstform inför en blandad och välkomnande publik i hundratals städer.

Programmet innehåller till största delen klassisk kinesisk dans, som består av en otrolig variation av rörelser, bland annat volter och hopp. De använder också olika tillbehör, som till exempel flöjter eller färgade band, för att förmedla känslor.

Shen Yun har också vokalistsångare i världsklass, med innehållsrika texter.

Alessandra Marc säger att hon tog chansen att se Shen Yun det här året för första gången och hon var väldigt glad att hon gjorde det.

Berättelserna var så vackert gjorda, sade Marc.

– Jag var helt uppslukad under föreställningen.

Klassisk kinesisk dans är en mycket uttrycksfull dansform. Shen Yuns dansnummer sträcker sig från mongoliska herdar som rider fram över stäppen, till flickor, som roar sig vid det sydkinesiska havets stränder, i bambuhattar, som i numret Min Nan Grace.

Alla danser ackompanjerades av Shen Yun Performing Arts New York Company Orchestra som framför originalmusik med en blandning av västerländska och kinesiska instrument som ger en unik kinesisk känsla med klassisk västerländsk kvalitet.

Som internationell operasångerska har Marc fått jobba med många framstående orkestrar. Hon sade att Shen Yuns orkester var fantastisk och i särklass.

– Det ger en äkthetskänsla till hela upplevelsen, men också något annorlunda än att uttrycka med ord, de ger en äkthet till budskapet också. Jag blev verkligen berörd och det fångade mig, sade Marc.

Shen Yuns föreställningar bygger på Kinas rika, 5000-åriga historia av traditionell kultur. Och historien sträcker sig fram tills idag, där en gammal kultiveringsmetod, Falun Dafa, är förbjuden i Kina.

I dansnumret No Regrets sitter en ung man och hans mor och läser ur Falun Dafas lära. Då kommer polisen och våldför sig på dem, vilket leder till döden och en strålande andlig pånyttfödelse som visas upp av himmelska, gudomliga varelser.

Marc säger att hon gärna stödjer den sortens önskan om frihet och säger att hon av hela sitt hjärta skulle tacka ja till att medverka i en sådan föreställning, om hon fick chansen.

– Det är trevligt att framträda och underbart att få sjunga lite, men om man har något mer att erbjuda, ett budskap om hopp, och du kan föra fram det till världen på scenen, då vet man att det kan överbrygga alla språkgränser. Budskapet är universellt, så jag känner mig hedrad över att få vara här, sade hon.

Allessandra Marc är mest känd och uppskattad för sina tolkningar av verk av Richard Strauss, Richard Wagner, och Giuseppe Verdi. Hon fick sitt första genombrott vid Washington National Opera, med rollen som Giannetta i Donizettis L’elisir d’amore i början av 80-talet, och har sedan dess uppträtt på många av världens mest ryktbara operahus.

Shen Yun Performing Arts New York Company framträder i Washington, D.C., i The Kennedy Center Opera House till och med den 30 januari.

För ytterligare information, se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/49997/