Amerikansk Falun Gong-utövare misshandlades vid kinesiska ambassaden i Bangkok
Blod rinner ner från Huang Qis huvud efter att hon knuffats ner på marken av män som störde en fredlig protest utanför kinesiska ambassaden i Bangkok. (Foto: Epoch Times)


En 48-årig amerikansk kvinna misshandlades utanför kinesiska ambassaden i Bangkok på torsdagen när en grupp män stal banderoller som gav stöd till Falun Gongs andliga metod.

Huang Qi, från St. Louis, Missouri i USA, sade att hon höll på att göra långsamma Falun Gong-övningar på trottoaren när minst fem män hoppade ut från en röd pickup och började skära ner banderollerna.

– Jag försökte ta tillbaka banderollerna då en av dem gav mig en kraftig knuff, jag föll bakåt och slog huvudet mot trottoaren, sade Huang som var med och protesterade med fyra andra Falun Gong-utövare.

– Vi hade banderoller som hade hängts upp på ett träd. På banderollerna stod det ”Falun Dafa är bra” och på andra banderoller stod det ”Världen behöver sanning-godhet-tålamod” och ”Stoppa organstölder”, sade hon.

Videon, som hade filmats precis efter incidenten, visar hur blodet droppar nerför Huangs bakhuvud.

Huang reser regelbundet till Thailand som var hennes hem mellan 1992 och 2000 när hon arbetade där som turistguide. Under sina besök hade Huang ofta anslutit sig till protesterna utanför ambassaden där hon blivit vittne till andra incidenter från samma personer som skadade henne i torsdags.

Enligt Huang använde männen samma pickup och hade på sig samma säkerhetsvaktsuniformer som tillhör en lokal kinesisk organisation. Huang sade att denna grupp hade trakasserat de protesterande och stulit deras banderoller under större fridfulla demonstrationer förra året när man hedrade minnet av den 20 juli 1999 då de kinesiska myndigheterna startade förföljelsen av Falun Gong på Fastlandskina.

I en nyhetsrapport om incidenten av den självständiga kinesiskspråkiga tv-stationen New Tang Dynasty sade de lokala Falun Gong-utövarna att de som hade trakasserat hade medgett att den kinesiska ambassaden hade betalat dem.

Trakasseringar och attacker mot Falun Gong-utövare, som länge sittprotesterat utanför den kinesiska ambassaden, har skett minst sex gånger under de senaste fem åren. Under en incident hade en äldre Falun Gong-utövare misshandlats av män som använde järnstänger och bröt hennes arm.

Huang sade att hon hade anmält torsdagens incident till polisen och hade besökt det lokala sjukhuset för att få sin skada undersökt.

Översatt från engelska