Ambassadör i Panama: ”Inte bara framförandet är vackert, symboliken ger än mer”
Ambassadör av republiken Panama, Alfredo Martiz. (Foto: Epoch Times)


TOKYO, Japan—Den sista föreställningen av Chinese Spectacular som visades i Tokyo skedde i Bunkyo Civic Hall på fredagskvällen den 15 februari. På plats fanns åtskilliga diplomatiska representanter, inklusive Panamas ambassadör, Alfredo Martiz. Han sade sig vara imponerad av showen och tyckte att artisterna uppvisade perfektion.

– Verkligen bra symmetri, mycket god koordinering, och symbolik. Det som gjorde störst intryck på mig var symboliken som varje framförande innehöll. Hur livet framställs, kreationen och alla de sakerna, för mig är den inte enbart bara vacker i framförandet, utan för symboliken den representerar… spiritualiteten. Jag förstår inte kinesiska men jag uppfattade den spirituella tanken, jag är glad att vara här.

De som framstod mest enligt ambassadör Martiz, som även blev hans favoriter var ”The Lady of the Moon” och ”the Risen Lotus Flower”

– Jag tyckte om framträdandet med solen; det var mycket imponerande för mig. Det andra var med kvinnorna som attackerades av de kinesiska vakterna i ett fängelse. Det var verkligen imponerande, ärligt talat, jag gillade hur hon räddades, och sedan hur hon kom som till en annan dimension, det var intressant, ett verkligt symboliskt framträdande.

– Jag tror att den viktigaste frågan med hela föreställningen är hur symboliska och andliga det kinesiska folket är, säger Martiz.

Han lämnade showen med en känsla av inre frid.
– Jag uppfattade budskapet i form av fred. Jag tror också att det budskapet kan vi alla förstå.

Epoch Times är stolta sponsorer av Divine Performing Arts Company. För ytterligare information: besök gärna: www.shenyun.eu

Översatt från engelsk version: http://en.epochtimes.com/news/8-2-15/66015.html