Ambassadör från Okinawa ser två föreställningar samma dag
Michiko Nakada, turistambassadör från Okinawa, kom till Divine Performing Arts två gånger tillsammans med sin man och en vän. (Foto: Epoch Times)


Michiko Nakada, turistambassadör från Okinawa och dessutom dansare och sångare, såg Divine Performing Arts (DPA) världsturné vid två tillfällen den 11 februari på Hitomi Memorial Auditorium i Tokyo, som ofta besöks av den japanska kejsarfamiljen.

– Mina tårar rann under hela föreställningen. Eftersom jag missade öppningsakten köpte jag biljetter också till kvällens föreställning. Det vore väldigt synd att missa ett nummer i en så perfekt föreställning. Jag är glad att jag inte missade den här möjligheten, sade Nakada på kvällsföreställningen. 

Det första numret som Nakada var så entusiastisk över heter The Five Millennia Begin. Där berättas en historia om hur gudomliga varelser träffas i himlen och stiger ner till jorden. De har med sig en gåva i form av kultur och startar den 5000-åriga kinesiska historien.

– Den övergripande koordineringen är mycket spännande. Bakgrundsbilderna visade hur en mängd gudar steg ner till den jordiska världen. Bilderna och dansarna skapade en kropp. Jag har aldrig sett en sådan scen förut.

Nakada sade att föreställningen fick henne att känna sig både stärkt och upplivad.

– Jag tror att människor och gudar samexisterade i forntiden. Folk begick inga dåliga gärningar därför att om de gjorde det så förmörkades himlen. Framträdandet skildrade den typen av värld.

Nakada är professionell folkdansare och var fascinerad över den klassiska kinesiska dansen i föreställningen – ett danssystem som vidarebefordrats under den kinesiska historien.

– Föreställningen rörde mig till tårar. Den kinesiska civilisationen är den äldsta av alla. Jag har alltid velat se denna mirakulösa dans från det forntida Kina. Jag har alltid hoppats att få se en kinesisk kultur utan västerländsk influens.

Trots att hon ofta går och ser shower tyckte hon att denna var speciell. 

– Sångerna har många budskap från ovan. De säger till människor att inte begå dåliga gärningar. Den här typen av budskap borde ges till människan ofta. Att vara rättfärdig och dygdig är det vackraste sättet att leva för människor.

Epoch Times är stolt över att sponsra Divine Performing Arts världsturné 2009. För mer information, gå in på www.divineshows.se

Översatt från:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/11887/