Amanda Knox undertecknar lukrativt bokkontrakt
Arkivfoto av amerikanskan Amanda Knox efter överklagandet i Perugias domstol den 12 mars 2011. Knox, som friades för mordet på sin rumskamrat Meredith Kercher i Perugia, Italien, undertecknade ett bokkontrakt värt 4 miljoner dollar med HarperCollins. (Foto: Tiziana Fabi /AFP/Getty Images)


Amanda Knox, som för fyra månader sedan friades från mordanklagelsen på sin rumskamrat Meredith Kercher i Perugia i Italien 2007 har skrivit på ett bokkontrakt med förläggaren Harper Collins, enligt ett uttalande från förlaget.

– Knox kommer att ge en fullständig beskrivning av de händelser som ledde till att hon greps i Perugia och hennes kamp med det italienska rättssystemet, sade HarperCollins i ett uttalande. Kontraktet omfattar rättigheterna till hennes berättelse som kommer att släppas i början av 2013.

De globala rättigheterna till boken är enligt uppgift värt 4 miljoner dollar enligt en källa som talade anonymt med AP.

Den 24-åriga Amanda Knox från Seattle, USA, satt fängslad i fyra år i Italien för att ha mördat den brittiska studenten Meredith Kercher, men friades för fyra månader sedan. Hennes fall har granskats och fått internationell uppmärksamhet i media.

Italienska åklagare har inlett ett överklagande mot Knox och hennes tidigare pojkvän Raffaele Sollecito, som också friades från mord efter oklarheter om hur polisen samlat DNA bevis.

Knox har ännu inte gett några intervjuer till media efter hon släpptes fri.

– Med hjälp av dagböcker som hon skrivit under sin fängelsetid, kommer Knox att berätta om sin skakande upplevelse i händerna på den italienska polisen, fängelsevakter och intagna. Hon kommer att avslöja aldrig tidigare berättade detaljer kring hennes fall och beskriva hur hon använde sin inre styrka och starka familjeband för att klara den svåraste tiden i sitt unga liv, lade HarperCollins till.

Översatt från engelska.