Amanda Fondell ägde scenen och vann Idolfinalen


Alla som följt Idol under hösten trodde nog att Robin Stjernberg skulle ge Amanda Fondell en riktig match i Idolfinalen men det kan man inte direkt påstå att han gjorde. Hon ägde scenen hela kvällen och fyllde, än mer än vanligt, ut den med sin starka utstrålning, röst och hela sin personlighet.

Det har varit ett gäng ödmjuka unga artister som deltagit i årets Idol. Vilket troligtvis kommer bli den sista Idol som utses i TV4, enligt kanalens utsago. Årets artister verkade liksom självmant ge upp när de kände att det var deras ”tur” att åka hem.

Särskilt tydligt blev det på sluttampen, med Moa Lignell som kom trea. Hon hade tidigare vunnit allas hjärtan när hon framträdde med sin egen låt ”When I held ya”. Förra fredagen, då det var hennes tur att åka ur tävlingen, verkade hon inte det minsta berörd över att resan tog slut där, hon såg till och med lite nöjd ut över det faktumet.

Under fredagens final upplevde man en liknande känsla från Robin Stjernberg, då han verkade överlåta stjärnglansen till Amanda Fondell som sannerligen tog för sig ordentligt. Med en poppigare stil än tidigare, bjöd hon på hela sig, både utseendemässigt och artistiskt och var inte bara teatralisk som tidigare utan även kaxig, tuff och med attityd. Hon inte bara såg ut som en vinnare, hon blev det också. Efteråt sade Robin Stjernberg att även han tyckte att hon förtjänade förstaplatsen.

Under årets Idolhöst har många speciella sångare med starka personligheter och röster framträtt, och under hela tävlingen har det varit svårt att förutse vem eller vilka som skulle komma längst för att slutligen stå i Globen under den slutliga finalen.