Allt var så vackert!
- Allt var så vackert, jag började till och med gråta, sade Strommer. (Foto: The Epoch Times)


Strommer, statistiker från Richmond, Virginia, såg Divine Performing Arts uppträdande Chinese New Year Spectacular den 14 februari på Kennedy Center Opera House i Washington, DC.

Strommer kom i en av två chartrade bussar från Richmond, cirka 16 mil från Washington D.C, för att se lördagens show.

Hon sade sig ha berörts till tårar och förklarade en upplevelse av skönhet i showen och en unik harmoni i dansgruppen.

– Allt var så vackert, jag började till och med gråta. Ingen försöker visa upp sig som en stjärna. De utför allt tillsammans och det var en underbar ensemble, sade Strommer, och tillade:

– De rörde sig alla för skönheten i en helhet. Det var bara underbart att se sådan kvalitet och talang.

Enligt Strommer berördes hon redan från början av showen. Hon berättar om synkronismen i danserna och att ”det fanns ingen ansträngning alls”.

– Allt var så naturligt, en sådan lätt och ledig skönhet, sade hon

Hon har själv studerat dans och upplevde något väldigt djupt i den klassiska kinesiska dansen som Divine Performing Arts (DPA) visade. Strommer förklarade att DPA är som en fulländning av en omhuldad princip eller tanke.

– Jag har studerat dans och vi har ett begrepp som vi kallar för ”organisk” där allt kommer inifrån, från själen inom en, sade Strommer och brast samtidigt i gråt.

– Det är mycket svårt att uppnå och jag kände nästan med en gång den här kraften inifrån.

– Dans är inte bara armarnas och benens rörelse, idealet är om det kommer från den inre själen och kraften. Det var så jag kände, jag kände det mycket snart [efter att föreställningen hade börjat]. 

– Det är inte meningen att någon ska framstå mer eller försöka få mer uppmärksamhet. Ingen försöker nå bortom gruppens insats, vilket är ödmjukt – inga divor, sade hon.

Om sångarnas förmågor i föreställningen sade Strommer:

– Sjungandet var mycket färgstarkt, det var grundat i utbildning och talang. Det kom inte från att man försöker visa upp sig själv.

Hon förklarade att i stället för att förlita sig på ljudförstärkning för en bra effekt, fäste sångartisterna uppmärksamheten vid en styrka som kom ”rätt ut från munnen”.

Hon ansåg att tenoren Hong Ming var otrolig.

– Jag sade: ‘Var får han energin ifrån?’”

Strommer sade att hon finner det uppfriskande att veta att det fortfarande finns artister som är “villiga att förändra och kasta sig in i [arbetet]”, men att detta är en sällsynthet idag.

– När jag ser en spektakulär föreställning, vilket inte händer särskilt ofta – jag jobbar ideellt som platsanvisare i Richmond – när något är sensationellt då vet man det direkt.

 

Epoch Times är stolt sponsor av Divine Performing Arts 2009 World Tour. Läs om showen som kommer till Danmark, Åhus den 9-10 mars, Oslo den 14 mars, Stockholm den 18 mars och Linköping den 20 – 21 mars på: www.divineshows.se

 

Översatt från engelska