Allt fler överger KKP efter jordbävningen i Sichuan
David Gao på manifestationen "Lämna KKP" i Flushing, New York. (Foto: John Narnia/ Epoch Times)


David Gao, ordföranden för Lämna KKP:s servicecenter i Flushing, hävdar att det kinesiska kommunistpartiet (KKP) har blivit mindre efter den nyligen inträffade jordbävningen i Sichuan. Med tanke på våldet som riktats mot Falun Gong-utövare i Flushing de senaste två veckorna säger han:

– KKP använder det här [jordbävningen] som en möjlighet att förfölja människor. Allt detta [i Flushing] händer för att KKP försökte att rikta människors uppmärksamhet bort från jordbävningskatastrofen. De uppviglar med sina lögner till hat mot Falun Gong.

Jordbävningen har upprört kinesernas känslor och många tar nu avstånd från partiet.

– Efter jordbävningen har vi mottagit tusentals och åter tusentals uttalanden från personer i katastrofområdet som vill lämna partiet.

Han berättar att många människor i sina förkunnanden undrar varför KKP inte offentliggjorde förvarningarna om jordbävningen. De reagerar även starkt mot de kollapsade skolbyggnaderna i Sichuan. I många fall kollapsade skolorna medan de omkringliggande byggnaderna stod kvar.

Människor som bor nära skolorna hävdar att skolbyggnaderna inte var armerade med stål, utan bara tunna wirar. Vem är ansvarig för dessa ”gelébyggnader” frågar Gao?

– Vi ger de jordbävningsdrabbade människorna en plattform att komma till tals. Vi stödjer dem på ett andligt och känslomässigt plan.

Gao avfärdar anklagelsen om att Falun Gong-utövare på något vis skulle hindra donationer till räddningsarbetet i Sichuan. De försöker verkligen att hjälpa offren, menade han.

– Falun Gong-utövare, dissidenter och andra arresterades då de försökte att arrangera insamlingar till räddningsarbetet i Guizhou, min hemprovins, sade han.

Det globala servicecentret Lämna KKP i Flushing har mottagit uttalanden om resignationer från KKP-medlemmar sedan 2005.

– Vi hjälper människor att vakna upp. Vi är inte intresserade av politisk makt; vi vill se att så många som möjligt stiger ut ur skuggan och KKP:s kontroll, säger Gao om centrets uppdrag.

– KKP har dött i människors hjärtan. Även högt uppsatta regeringstjänstemän och militärer tar avstånd från KKP. Centret uppmanar alla kineser att lämna KKP, inklusive partitjänstemän, regerings-, militära och ambassadtjänstemän, säger Gao.

Angående generalkonsuln i New York, Peng Keyu, som spelades in under ett telefonsamtal där han medgav att han uppmuntrat mobben att slåss mot Falun Gong-utövare, har Gao ett budskap:

– Jag är orolig för honom eftersom han läckte en hemlighet om vad KKP håller på med i USA. Vi vill hjälpa honom att ta ett steg bort, på samma sätt som Chen Yonglin, säger Gao och syftar på konsulattjänstemannen som lämnade KKP i Australien 2005.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-3/71371.html