Äldre maorier hänfördes av Shen Yun
En äldre maorier, Amato Akarana-Rewi såg showen förra året och kom i år igen (Foto: Epoch Times)


Avslutningen på Shen Yun Performing Arts Nya Zeelands turné ägde rum på söndags-eftermiddagen den 2 maj framför en stor och entusiastisk publik på Aucklands ASB teater ”The Edge”. Shen Yun artisterna bjöd återigen på en fulländad föreställning som charmade publiken med sin framställning av Kinas 5000-åriga gamla kultur.

Amato Akarana-Rewi, som är maori, såg showen förra året och återvände i år för att se den.

– Den förra jag såg var förträfflig, men den här fick mig verkligen att tappa hakan! De känner till allt, till och med den sista delen där… Jag är mycket positivt inställd till Falun Gong, sade Amato Akarana-Rewi.

Akarana-Rewi syftade på den häpnadsväckande dansen ”Orubblig övertygelse” som skildrar förföljelsen av Falun Gong i dagens Kina. Ridån öppnas och man ser en ensam man på Himmelska fridens torg, som håller i en banderoll, där det står ”Falun Dafa är bra”. Med dessa enkla ord uttrycker han på ett fredligt sätt sin protest mot regeringens förföljelsepolitik som riktar sig mot hans tro.

Akarana-Rewi sade att han hade en god förståelse av berättelserna i Shen Yuns föreställning och att han lärt sig mycket om kinesisk historia och seder.

– Jag är alldeles hänförd, jag är ännu mer hänförd än jag var (förra året). Det här var verkligen grädden på moset. Den är verkligen fantastisk. Jag är helt betagen, sade han avslutningsvis.

Shen Yun Performing Arts New York Company, kommer härnäst att resa till Adelaide, Australien, där de ska uppträda den 6-7 maj och de kommer också att uppträda i andra större städer i Australien under maj och juni månad.

<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

För mer information, besök www.ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelskan http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34540/