Ägaren till en balettskola: ”Spectacular” är ett stort mästerverk
Barbara Zapf-Dorn, äger en balettskola i Nuremberg. (Jason Wang/Epoch Times)


Barbara Zapf-Dorn äger en balettskola i Nuremberg i Tyskland. Hon riktigt njöt under lördagens föreställning av den ryktbara Chinese Spectacular i Münchens Prince Regent Theatre.

Hon kommenterade dansarnas professionalitet.
– Det var strålande. Precisionen var imponerande, såväl som intensiteten som dansarna hade. De uthärdade också ganska mycket. De måste försaka mycket för att kunna framträda på det här sättet. Det var verkligen ett mästerverk. Dansen, musiken, sången, ljuset, fonderna, allt var perfekt, sade hon.

Zapf-Dorn var särskilt imponerad av den mongoliska skåldansen, då dansarna på ett utsökt sätt balanserade skålar på sina huvuden.

-Korreografin för alla dessa dansare imponerade på mig; allt som framfördes här var verkligen i sig självt unikt. Jag har redan sett många föreställningar, internationella, Bolshoi-teatern och många andra – men tolkningen här var någonting nytt för mig och mycket intressant. Det nya för mig var de speciella rörelserna i kinesisk dans, med armarna och när man gick utan att röra överkroppen, förklarar hon.

Zapf-Dorn var också solo-dansare på stadsteatern i Stuttgart innan hon öppnade sin dansskola i Nuremberg. Där ansvarar hon för föreställningar på Operan.

-Jag gör också saker på Operan i Nuremberg med upp till 150 deltagare. Jag brukar alltid säga att om man inte har tillräckligt många dansare, så kan man inte uttrycka någonting stort. Sedan samlar jag talangfulla människor från olika skolor.

För information om kommande Divine Performing Arts föreställningar, vänligen besök: www.BestChineseShows.com.” target=”_blank”>www.shenyun.se

Artikel översatt från engelsk version: http://en.epochtimes.com/news/8-4-20/69503.html