Ägare till hotellkedja i Orlando: ”Dansen var underbar”
Richard Kessler med sin fru på Shen Yuns premiärföreställning 2010 i Orlando. (Foto: Jada Yeung/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts hade sin premiärföreställning i Orlando, Florida den 30:e juni vid Bob Carr Performing Arts Centre. Föreställningen var också den New York-baserade gruppens sjunde framträdande i Florida under årets världsturné och tredje året i följd som de framträder i staten.

Orlando är residensstad för Orange County, i centrala Florida. Ursprungligen låg Orlando i hjärtat av citrusodlingsregionen, men är nu ett viktigt turistmål med sevärdheter som inkluderar Sea World, Universal Studios Florida, Islands of Adventure, och Walt Disney World som ligger i närheten.

År 2009 besökte 48 miljoner människor Orlando, vilket gör det till “Amerikas hetaste besöksmål”, enligt Forbes.com.

Den här dagen var Orlando det hetaste besöksmålet för att njuta av traditionell kinesisk kultur; klassisk kinesisk dans, kinesisk folk- och etnisk dans, berättelser om mod och dygd som berättas genom dans, vokalister och Shen Yuns orkesters unika blandning av traditionella västerländska och kinesiska instrument.

Richard Kessler, ägare till hotellkedjan Kessler Collection, inkluderat Grand Bohemian i centrala Orlando, sade att en kinesisk vän hade berättat för honom om föreställningen. Eftersom temat på hans hotell är konst och musik tilltalades han av Shen Yun och ville uppleva konsten och musiken som den New York-baserade gruppen presenterar.

– Jag tyckte färgerna var fantastiska, dräkterna var så vackra, dansen var underbar. Jag tyckte också om vokalisterna, sade han efter att ha sett föreställningen.

Kesslers fru sade att hon inte hade sett någon klassisk kinesisk dans- och musikföreställning så komplett som Shen Yuns och hon beundrade Shen Yun för att lyckas med att ”knyta samman alla dessa olika delar”.

Hotellkedjan Kessler Collection är känd för sin lyxiga, konstinspirerade atmosfär och dekor. Kessler är mycket noga med färgkombinationer på sina hotell och tittade speciellt på hur färgerna användes av Shen Yun.

– Jag tyckte färgerna var fantastiska, speciellt de gula dräkterna, det gula med en nyans av grönt, så vackert!

Jada Yeung rapporterade.

För mer information se hemsidan ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/38391/